Logo hartvanzuidplas.nl

Lobby voor aansluiting Zuidplas op lightrail

  •   keer gelezen

Regio -  Gemeente Zuidplas lobbyt de komende jaren samen met de gemeente Gouda voor aansluiting van beide gemeenten én Waddinxveen op de zogenoemde Koningscorridor: een nieuwe regionale lightrail-verbinding van Scheveningen, via de Haagse wijk Binckhorst naar Zoetermeer.

Gezamenlijk onderzoek moet uitwijzen of het aanleggen van een dergelijke hoogwaardige openbaarvervoerverbinding uitkomst kan bieden voor zowel Den Haag als voor het ‘achterland’ bij het deels oplossen van de toenemende files op de A12. Het project wordt ‘zeer kansrijk’ genoemd.

Het lobbytraject is een van de acht projecten in het onlangs geactualiseerde Regionaal Verkeers- en Vervoerplan (RVVP) voor de regio Midden-Holland, die (mede) door de gemeente Zuidplas worden getrokken. In totaal telt het uitvoeringsprogramma bij dat plan 39 projecten.

Zuidplas is verder onder andere betrokken bij vervoersprojecten in relatie tot het Vijfde Dorp en bij het onderzoek naar de mogelijkheden van een permanente bouwhub in de regio of meerdere (tijdelijke) bouwhubs. Op een bouwhub worden goederenstromen verzameld en gebundeld op afroep uitgeleverd aan bouwprojecten in de omgeving. Daarnaast kan op een bouwhub het hergebruik van bouwmaterialen en het circulair bouwen worden bevorderd.

Meer berichten