De laatste 'gewone' Koningsdag in 2019 in Moordrecht. (foto: archief HvH/Erik van Leeuwen)
De laatste 'gewone' Koningsdag in 2019 in Moordrecht. (foto: archief HvH/Erik van Leeuwen)

De keuze is weer reuze op Koningsdag in dorpen Zuidplas

Algemeen 1.539 keer gelezen

Zuidplas - Het is al vroeg (Konings-)dag op woensdag 27 april in Zevenhuizen. Vanaf 7.50 uur is het gedaan met de rust; dan wordt op het dorpsplein verzameld voor de lawaaioptocht. In Moerkapelle trekt een herriestoet vanaf 9.00 uur door het dorp; Moordrecht en Nieuwerkerk hullen zich vanaf 10.00 uur in Oranjesferen.

De eerste koningsdagactiviteiten in Zuidplas dienen zich overigens de avond ervoor al aan in Moerkapelle. Daar luisteren dinsdagavond van 20.00 uur tot middernacht Piano’s en Pils en DJ Jerome ‘Koningsnach’ op.

Nieuwerkerk
Op 27 april organiseert stichting Evenement een braderie en kleedjesmarkt in het oude dorp van Nieuwerkerk. Op de Kerklaan tussen de Dorpsbakkerij en Eureka en in de Torenstraat mogen kinderen een kleedje neerleggen. Stichting Evenement is nog op zoek naar vrijwilligers en verkeersregelaars. Meer informatie bij info@stichtingevenement.nl.

Zevenhuizen
In Zevenhuizen is begin dit jaar, nog onder invloed van de coronamaatregelen, besloten een aangepast programma te organiseren, zonder vrijmarkt en kinderspelletjes op het plein. In plaats daarvan hebben bewoners in verschillende buurten met ondersteuning van Stichting Oranje Zevenhuizen activiteiten voor vooral de kinderen georganiseerd.

Daarnaast kunnen gratis ritjes worden gemaakt met een paardenkoets en doet een feestkaravaan alle wijken aan. Op www.oranjezevenhuizen.nl zijn de routes te vinden. Vanaf 15.00 uur gaat de bar op het dorpsplein open en treedt Mr. Mitch’s Groove Sensation op.

Moordrecht
Naar Moordrecht komen onder andere Handsome Poets en Belle Perez en er zijn een kleedjesmarkt, een reptielenshow en een auto- en fietspuzzelrit.

Moerkapelle
Met een braderie, kleedjesmarkt, springkussenfestijn, silent kinderdisco en een pubquiz viert Moerkapelle woensdag de dag na ‘de nach’.