Ron Luijten: “Eerst de komende twee wedstrijden goed doorkomen.”  (tekst: Erik van Leeuwen; foto: archief HvH)
Ron Luijten: “Eerst de komende twee wedstrijden goed doorkomen.” (tekst: Erik van Leeuwen; foto: archief HvH)

Het aftellen is begonnen voor vv Nieuwerkerk

Sport 434 keer gelezen

VOETBAL
Nieuwerkerk aan den IJssel – Voor Nieuwerkerk komt het kampioenschap van de derde klasse steeds dichterbij. Zaterdag vergrootte de ploeg van trainer Ron Luijten zijn voorsprong op de drie voornaamste achtervolgers door een 0-3 zege op Den Bommel.

Voor Nieuwerkerk kan daarmee het aftellen beginnen. Met nog zes wedstrijden te gaan bedraagt de voorsprong op LMO, SSS en De Jonge Spartaan zeven, acht en acht punten. Dat betekent dat Nieuwerkerk genoeg heeft aan vier overwinningen en als de concurrenten alle drie punten laten liggen zelfs aan drie. “We moeten de huid niet verkopen voordat de beer geschoten is”, reageerde Luijten zaterdag. “We zijn met de overwinning weer een wedstrijd dichterbij het kampioenschap, maar we hebben ook nog wat hindernissen te nemen. Vanaf zaterdag spelen we in vier dagen tegen Zwarte Pijl en BZC/Zuiderpark. Als we die wedstrijden goed doorkomen, praten we verder”, zei de oefenmeester, die nog niks wil weten van een aanstaand kampioensfeestje.

De overwinning op Den Bommel zorgde bij Nieuwerkerk in elk geval voor de nodige opluchting. De bezoekers zagen op tegen het uitduel op Goeree en dat was niet voor niets. De thuisploeg gooide op een slecht bespeelbaar grasveld de beuk erin. Nieuwerkerk kwam snel op voorsprong door Stefan van der Vlegel, maar kwam daarna in een soort grondgevecht terecht. “Het was een soort kick en rush, zoals ze dat in Engeland spelen. Den Bommel speelde alle ballen hoog. Ik denk dat onze spelers de komende dagen pijn in de nek hebben”, aldus Luijten.
Nieuwerkerk besliste dat gevecht pas in de slotfase toen invaller Jens Goossens uit een voorzet van Remco Langerveld de 0-2 scoorde. Vlak voor tijd maakte Stefan van der Vlegel uit een steekpassje van Jesse Asowatta de 0-3.

Of Nieuwerkerk komend seizoen in de tweede of derde klasse speelt, Kevin Kamerbeek en Roy Spieringens behoren ook komende jaargang tot de eerste selectie. Beide spelers kondigden eerder hun vertrek aan, maar zijn daar op teruggekomen. Daardoor heeft Nieuwerkerk de selectie voor komend seizoen nagenoeg rond.