Maurice Eckhardt - hier op archiefbeeld - tekende voor de 1-0.
Maurice Eckhardt - hier op archiefbeeld - tekende voor de 1-0.

Maurice Eckhardt wijst Groeneweg de weg

Sport 617 keer gelezen

VOETBAL
Zevenhuizen – Zonder te overtuigen voldeed Groeneweg ook zaterdag aan de opdracht: winnen om zo in het spoor van CKC te blijven. Het spel en de zege tegen Excelsior Rotterdam was echter mager: 2-0.

Voor een lichtpuntje zorgde Maurice Eckhardt. De 39-jarige spits nam tegen Excelsior de 1-0 voor zijn rekening en dat was zijn 298ste treffer in dienst van Groeneweg 1.
De rol van Eckhardt leek dit seizoen uitgespeeld – hij speelde voornamelijk in het tweede elftal – maar doordat trainer René van Beek een nieuw spelconcept heeft ontwikkeld, is er weer plaats voor de oude rot, die in oktober zijn veertigste verjaardag viert. “Hij doet het nog goed hoor, in de punt van de aanval”, zei aanvoerder Bas Roos over de oude krijger. “Het voordeel van Eckhardt is dat wij nu ook een voorzet van de zijkant kunnen geven en dat er iemand staat die de bal kan inkoppen. Zo viel ook de 1-0.”

Na rust tekende Mike Karreman voor de 2-0, in een wedstrijd die volgens Roos snel vergeten moet worden. “Het is hopen op een misstap van CKC. Of ik daarin geloof? Nou, hun programma is een eitje. Wij moeten doen wat we doen moeten: blijven winnen.”