Logo hartvanzuidplas.nl
Oude apparaten als een klok en een telefoon dienen als speel- en leermateriaal. (foto: pr)
Oude apparaten als een klok en een telefoon dienen als speel- en leermateriaal. (foto: pr)

In het Koningskwartier zwerven boeken en wordt veel bewaard

  •   keer gelezen

Zevenhuizen - Jong geleerd is oud gedaan; op kinderopvanglocatie Het Welpennest van de organisatie gro-up in het Zevenhuizense Koningskwartier raken kinderen er al vroeg aan gewend om afgedankte spullen niet zomaar weg te gooien. In een kast in de hal mogen zij en hun ouders oude apparaten en kleine voorwerpen zoals knopen en lege potjes achterlaten voor ‘verder onderzoek’ en om mee te knutselen.

“We leren kinderen bewust om te gaan met het milieu”, vertelt locatiemanager Karin de Gooijer. “We hebben ook een zwerfboekenkast gemaakt. Daaruit mogen kinderen boeken meenemen om thuis te lezen. Boeken die je thuis niet meer leest, zet je weer in de zwerfboekenkast voor andere kinderen. Zo benutten wij alle boeken optimaal.”
Daarnaast is Het Welpennest een CliniClowns-inzamelpunt voor lege mobieltjes en cartridges. “We zamelen die netjes in en ondersteunen daarmee een goed doel.”

De kinderopvangorganisatie werkt nauw samen met basisschool ‘t Reigerbos, waarmee zij sinds twee jaar het tijdelijke schoolgebouw in de nieuwbouwwijk deelt.

Komende zomer wordt elders in de wijk een nieuw schoolgebouw opgeleverd. Het tijdelijke gebouw aan de Koning Willem-Alexanderlaan krijgt dan een plek naast de nieuwe school.

Op de nieuwe schoollocatie wordt onderwijs geboden door openbare basisschool ‘t Reigerbos - voor het eerst ook voor kleuters - en door het interconfessionele kindcentrum Koningskwartier voor rooms-katholiek en protestants christelijk onderwijs. Na oplevering bieden de scholen plaats aan meer dan 500 leerlingen en is er ruimte voor kinderopvang voor rond de 125 kinderen.

Meer berichten