Eva Haasbroek speelde volgens trainer Berry Glissenaar een foutloze wedstrijd.
Eva Haasbroek speelde volgens trainer Berry Glissenaar een foutloze wedstrijd.

Einddoel IJsselvogels niet meer ver weg

Sport 567 keer gelezen

KORFBAL
Moordrecht – IJsselvogels heeft zichzelf een uitstekende uitgangspositie verschaft voor de laatste vier duels van dit veldseizoen. De Moordrechtenaren versloegen zaterdag voor eigen publiek Fiducia (17-14) en omzeilden daarmee weer een lastige klip.

IJsselvogels behield daarmee zijn vier punten voorsprong op nummer twee De Vinken. Over anderhalve week spelen de teams tegen elkaar in Vinkeveen en als komende zaterdag wordt gewonnen van Luno kan IJsselvogels in die rechtstreekse confrontatie het kampioenschap binnenhalen. “Eerst zaterdag winnen van Luno, uit hadden we het erg lastig”, zei trainer Berry Glissenaar, die zijn ploeg tegen Fiducia een ‘moeilijke’ wedstrijd zag spelen. “Ik had er vooraf een hard hoofd in. We moeten het sowieso niet van lengte hebben, maar daar komt ook nog de kracht van de dames van Fiducia bij. Als je dat tactisch niet goed aanpakt, verlies je.” 

IJsselvogels vond echter na een slechte start (0-3) in het tweede deel van de eerste helft dé manier om de bezoekers uit Vleuten te bestrijden. Met beweeglijk spel en uitstellen van het schot, waardoor Fiducia zich moeilijker kon instellen op de rebound. De 8-6 voorsprong bij rust was voor IJsselvogels genoeg om na de pauze niet meer in de problemen te komen. Dit is een teamprestatie, waarbij spelers zich weggecijferd hebben voor elkaar”, stelde Glissenaar. “Eva Haasbroek speelde een foutloze wedstrijd. Ze scoort weliswaar niet, maar voor het team is zij heel belangrijk.”