De laatste teamfoto van het laatste Moordrecht 1 dat de laatste zege boekte op sportpark ’t Lage.
De laatste teamfoto van het laatste Moordrecht 1 dat de laatste zege boekte op sportpark ’t Lage.

Monsterzege VVM bij historisch afscheid

Sport 1.386 keer gelezen

VOETBAL
Moordrecht – Maar liefst 52 jaar fungeerde sportpark ’t Lage als thuisbasis van de hoofdmacht van VV Moordrecht. De spelers van het huidige vlaggenschip zorgden voor een spectaculair en episch slot, waarbij de overburen uit Gouderak als slachtvee werden ingezet: 9-3.

Moordrecht maakte er zaterdag in alle opzichten een feestje van. Ron Broer, met Arphao Sohailet de staf vormend, had het voor de wedstrijd al aangekondigd: zijn jongens zouden op scherp staan tegen Gouderak. “We willen winnen, ten koste van alles.”

Het zonnetje scheen uitbundig voor de derby van de Hollandsche IJssel, maar al snel pakten donkere wolken voor de thuisploeg zich samen. Na twee keer knipperen met de ogen stond Moordrecht met 2-0 achter. Toen schrokken de gastheren wakker. Gecombineerd met een paar omzettingen werd Gouderak in een houdgreep genomen die voor de bezoekers aanvoelde als een nekklem.

“De spelvreugde straalde er vanaf”, zei Broer, die Moordrecht erop en erover zag gaan bij Gouderak. Via 2-2 en 5-2 werd het 8-2 en vijf minuten voor tijd werd het 9-3. Slechts drie spelers kwamen op het wedstrijdformulier met allen een hattrick: Clint Broer, Yaniek Vortallen en Diego Sohailet. Die laatste had ook de eer om op sportpark ‘t Lage het laatste doelpunt voor Moordrecht ooit te maken. Om twaalf over vier maakte hij dat historische doelpunt.

Het feestje werd door spelers en staf op het veld gevierd. Braaf met een teamfoto. Een ‘pitch invasion’ zoals ooit gebeurde bij FC Utrecht in de Oude Galgenwaard waar de twee doelen compleet werden vernield, bleef uit. “We zijn een nette club”, stelde Broer. “Bovendien: zaterdag hebben we nog ons handen- en voeten-toernooi.”

Zo historisch de zege was op de vierde juni van 2022, zo hoopvol waren de resultaten van de 102-jarige club de afgelopen weken. Van de laatste vier wedstrijden werden er drie gewonnen, met een doelsaldo van 19 voor en 10 tegen. “Dit is gewoon een talentvolle groep. We kunnen deze spelers met een gerust hart overleveren aan de nieuwe trainer Rens Binken.” (Erik van Leeuwen)