Sam Meijer scoorde één keer tegen Atlantis.
Sam Meijer scoorde één keer tegen Atlantis.

IJsselvogels gaat voor beste rapport

Sport 591 keer gelezen

KORFBAL
Moordrecht – De honger van IJsselvogels in de veldcompetitie is nog niet gestild. De Moordrechtenaren werden eind vorige maand kampioen in de tweede klasse, maar van korfbalmoeheid is geen sprake, getuige de 26-17 zege op Atlantis.

“Je merkt op de trainingen dat het wat minder fanatiek is, maar in de wedstrijden zijn de spelers er nog steeds op gebrand om te vlammen”, zei trainer Berry Glissenaar. “We kunnen ontspannen korfballen. Dat zorgt ervoor dat we geen last hebben van blokkades, maar daarentegen is de scherpte in de verdediging ook minder.”
Dat kwam tegen Atlantis tot uiting in het grote aantal tegentreffers (dertien) na rust. Dat IJsselvogels daar geen pijn van ondervond had te maken met de eigen productiviteit. Ondanks de wind kwam de thuisploeg tot 26 treffers. Kevin Berghout maakte er zeven, Tamara Vink en Lieke Verstoep mikten viermaal raak.

IJsselvogels is al volop bezig met het volgende seizoen. Glissenaar is blij dat de selectie aan de dameskant wat ruimer is. “Dit seizoen hadden we bij de start acht dames. We hebben geluk gehad met blessures. Komend seizoen hebben we tien dames. Eén dame stopt, maar er komen er drie vanuit de A-jeugd over.”