Logo hartvanzuidplas.nl
Een speldje en een naamkaartje van de Moerkapelse carnavalsvereniging ‘de Knipmessers’.
Een speldje en een naamkaartje van de Moerkapelse carnavalsvereniging ‘de Knipmessers’.

Musea extra open voor toeristen en plaatsgenoten

  •   keer gelezen

Zevenhuizen - De musea Ons Verleden en Ons Molenverleden zijn in de zomerperiode - de maanden juli en augustus - extra open. Elke maandag van 9.00 tot 12.00 uur kunnen plaatsgenoten die tijdens de reguliere openingstijden - elke laatste zaterdag van de maand - andere bezigheden hebben aan de Tweemanspolder hun licht opsteken over de geschiedenis van hun woongebied. De extra opening is ook voor toeristen die bijvoorbeeld op weg naar recreatiemogelijkheden aan de Rotte het museum tegenkomen en een kijkje willen nemen.

Op de begane grond is bij de stichting Oud Zevenhuizen-Moerkapelle een nieuwe tentoonstelling met als thema ‘Verenigingen’ te zien en de reguliere collectie met objecten die betrekking hebben op het dagelijks leven in de dorpen Zevenhuizen, Moerkapelle en Oud Verlaat. De fotoverzameling, de genealogische database en de bibliotheek zijn ook te raadplegen.
Op de bovenverdieping, het domein van de stichting Verzameling Ons Molenverleden, wordt aandacht besteed aan de molens en de inpolderingen rondom de Rotte. Ook is er veel informatie te vinden over de diverse molenaarsgeslachten en is molenliteratuur te raadplegen. De filmzaal is ook open.

De musea zijn te vinden aan de Tweemanspolder 15, de toegang is vrij.

Meer berichten