Logo hartvanzuidplas.nl
Arjen Langeler krijgt champagne voor zijn zege in het enkelspel. (tekst en foto: Erik van Leeuwen)
Arjen Langeler krijgt champagne voor zijn zege in het enkelspel. (tekst en foto: Erik van Leeuwen)

Aftellen voor TC Zevenhuizen begonnen

  •   keer gelezen

TENNIS
Zevenhuizen – Tennisclub Zevenhuizen werkte afgelopen week de voorlaatste editie van het open toernooi op het huidige complex af. Voor de club is het aftellen naar de verhuizing naar een nieuw onderkomen in de Swanladriehoek begonnen.

“We maken er wel een feestje van”, zei Eveline Booms kort voordat zij met dienblad met champagneglazen de baan op stapte. Het lid van het organisatiecomité van het open toernooi had echter even niet gerekend op de windvlaag die onder het dienblad kwam. De rijkelijk gevulde champagneglazen gingen jammerlijk verloren.
Even later kon Booms de winnaar van de finale herenenkelspel 8, Arjen Langeler, en verliezend finalist Peter Heeren van De Gouwe Smash uit Waddinxveen, toch een alcoholische versnapering aanbieden.

Langeler wreef eerst met een handdoek het zweet van zijn voorhoofd. “De tweede ging een stuk moeizamer”, zei de speler van TC Zevenhuizen. “Ik dacht dat ik de partij bij 5-2 binnen had. Ik wilde het afmaken. Dat was fout. Mijn tegenstander kwam terug tot 5-4. Gelukkig was ik op tijd bij de les en kon ik mijn solide spel weer spelen.”
Voor Langeler werd het een dubbelslag; twee uur eerder won hij al zijn dubbelfinale in twee sets.

Spannend was het bij de herendubbel 4, waar Mark van den Bosch met Adriaan Luijks het uiteindelijk net niet kon bolwerken tegen het TC Nieuwerkerk-duo David van de Wege en Thomas Schmidt, dat als eerste was geplaatst.
Het toernooi kreeg daarmee een mooie climax na een soepel verlopen week, waarin een kleine 160 partijen werden weggewerkt. Dat was minder dan voor corona, maar ook het Zevenhuizen Open ontkwam niet aan een terugval van het aantal inschrijvingen. Desondanks konden toernooiorganisator Kim Rijckenberg en haar team terugkijken op een geslaagde week. “Het heeft alleen woensdag geregend. Om half negen was het weer droog en uiteindelijk hebben we acht partijen moeten verplaatsen.”
Ook voorzitter Ferry van Wijnen was tevreden. “We hebben een recordomzet gedraaid. Het was prachtig weer, mensen blijven dan net even wat langer hangen op het terras.”

TC Zevenhuizen bereidt zich al enige tijd voor op de nieuwe toekomst. In 2024 moet de club, als alle bestemmingsplannen op tijd zijn afgerond, verhuizen naar een nieuw complex in de Swanladriehoek. Dat biedt nieuwe kansen om in te spelen op nieuwe ontwikkelingen. Op het gebied van accommodatie, die volledig duurzaam moet worden, maar ook op de trends in tennisland. De club zet in op padeltennis. “In het budget dat we hebben gekregen voor ons vertrek hier, zit geld voor twee padelbanen”, zei Van Wijnen. “Maar we hebben als bestuur een plan voor vier banen. Twee banen is net te weinig, want één baan gaat op aan les. De leden hebben echter het laatste woord. Het is een forse investering, die twee extra banen moeten we zelf financieren.” Als het aan het bestuur ligt, worden de banen in de winter overdekt. Ook daarvoor moet de club zelf in de buidel tasten. Van Wijnen: “Het is voor ons als club een grote stap voorwaarts. We stellen de leden straks meerdere scenario’s voor. Daaruit kunnen ze kiezen.”

Meer berichten