Het geheim van 60 jaar huwelijk volgens de Kersjes: "Niet zo zeuren en moeilijk doen."
Het geheim van 60 jaar huwelijk volgens de Kersjes: "Niet zo zeuren en moeilijk doen."

Nico Kers: ‘Ze lijkt toch net een filmster, die vrouw van mij’

Algemeen

Zevenhuizen - Hij houdt van vrouwen, daarvan maakt de 83-jarige Nico Kers geen geheim. Hij vindt het ook leuk om vrouwen te portretteren en vrouwenlichamen in romantische silhouetten te schilderen. “Zeg nou zelf, vrouwenlichamen zijn vaak mooier dan mannenlichamen.” 

De Zevenhuizenaar kijkt ook nog altijd met veel plezier naar zijn eigen vrouw, Sjaan van 79 jaar. Met haar is hij 60 jaar getrouwd. Burgemeester Han Weber kwam het echtpaar maandag 18 juli feliciteren. De dag ervoor is het diamanten huwelijk uitgebreid gevierd met hun drie kinderen, de kleindochter, overige familie en vrienden. Nico laat met trots foto’s zien, ook één van zijn vrouw. “Moet je zien, ze lijkt toch net een filmster zo in die mooie jurk.”

Nico en Sjaan woonden jaren in dezelfde straat in Gouda zonder elkaar te hebben opgemerkt. Tot zij als 16-jarige voorbij fietste. “Een vriend van mij wees me erop. Hij zei: ‘dat is een lekkere meid’. Daar was ik het absoluut mee eens.” De vader en stiefmoeder van Sjaan vonden haar echter veel te jong, ze mocht niet afspreken met Nico. Hij liet het er echter niet bij zitten en belde aan om de dochter des huizes uit te nodigen voor een dagje winkelen. “Haar vader zei: kom maar terug als je 20 bent. “Een week later was het zover, ik was jarig geweest en stond weer aan de deur. Ik heb er altijd jong uitgezien voor mijn leeftijd. Haar vader was wel zo sportief om toen in te stemmen met een afspraakje en zo is het gekomen.”

Nico werkte jarenlang in de scheepsbetimmering. Hij had ‘gouden handjes’, wat goed uitkwam bij menig verbouwing in de familie. “Ik heb met mijn zoon zes jaar aan de bouw van zijn woning in Boskoop gewerkt.” Toen Nico een jaar of 27 was, nam hij samen met zijn broer en een zwager een bedrijf in zonwering over. Vijfentwintig jaar later runde hij samen met zijn vrouw alleen nog het schoonmaakbedrijf dat inmiddels ook, onder dezelfde bedrijfsnaam, was opgezet. “We zaten inpandig bij de kabelfabriek en hadden 23 vrouwen in dienst en veel scholieren.” Sinds hun (vervroegd) pensioen woont het paar op recreatiepark De Koornmolen in hun paleisje met uitzicht op de Molenviergang. (Nicole Lamers)