Politie-, brandweer- en justitieel personeel streed zondag 24 juli voor de titel in de de tijdrit van de WPFG. (foto: Matti van Veelen)
Politie-, brandweer- en justitieel personeel streed zondag 24 juli voor de titel in de de tijdrit van de WPFG. (foto: Matti van Veelen)

Nederlands goud op WA-baan

Algemeen

Zevenhuizen - Het zijn de ‘Olympische Spelen’ voor politiepersoneel, brandweerlieden en werknemers van justitiële inrichtingen vanuit de hele wereld: de World Police and Fire Games (WPFG). Het 10-daagse sportevenement vindt dit jaar plaats in en rondom Rotterdam, met de Willem-Alexander Baan in Zevenhuizen als één van de wedstrijdlocaties. Hier vond afgelopen weekend de tijdrit van het straatwielrennen plaats en het buitenroeien.

Bij het roeien vielen twee medailles in Nederlandse handen: Femke Dekker won het onderdeel vrouwen individueel en in de boot van vier won Arend Waaldijk met collega’s uit Australië, Canada en Zwitserland.

De komende dagen is de roeibaan wederom het strijdtoneel voor verschillende sporten van de WPFG: donderdag tussen 11.00 en 13.00 uur zullen de deelnemers het tegen elkaar opnemen in het onderdeel openwaterzwemmen. Zaterdag van 9.30 tot 13.50 uur vindt er de triatlon plaats en zondag, de sluitingsdag van de spelen, is er van 9.30 tot 15.15 uur een drakenbootrace. De wedstrijden zijn gratis te bezoeken voor toeschouwers.