De Dorpskerk, op een archieffoto gemaakt in coronatijd.
De Dorpskerk, op een archieffoto gemaakt in coronatijd.

Orgel en panfluit op dubbelconcert in Moordrechtse kerk

Algemeen

Zuidplas – De Canadese organist André Knevel geeft vrijdag 2 september een orgelconcert in de oude Dorpskerk in Moordrecht. Als solist treedt ook Lyselotte Rokyta op met panfluit. 

Het programma bestaat uit nummers voor alleen orgel en een aantal populaire muziekstukken die geschikt zijn voor samenspel met de panfluit, van componisten als Johann Sebastian Bach, Matthew Camidge, Gaston Bélier en Edgar Elgar. Daarnaast staan koraalbewerkingen van Klaas Jan Mulder op het programma en een improvisatie van Knevel zelf.

Sprankelende klank
Het orgel in de kerk dateert van 1773 en is gemaakt door orgelbouwer Louis del Haye uit Antwerpen. Het heeft een grote draagkracht en een heldere, sprankelende klank en is daardoor goed geschikt voor het vertolken van alle soorten stijlperioden in de muziekliteratuur. Knevel, die in 1975 naar Canada emigreerde, heeft zijn optreden in de Moordrechtse kerk opgenomen in zijn ‘Holland tournee’ die na twee coronajaren weer doorgang vindt.

Het concert vindt plaats in de Dorpskerk, Kerkplein 12, Moordrecht. Aanvang 20.00 uur, toegang 10 euro. Kinderen en CJP-houders betalen 5 euro.