Rens Herwijnen raakt de lat namens Nieuwerkerk. (tekst en foto: Erik van Leeuwen) Erik van Leeuwen

Nieuwerkerk stelt eerste zege in bekerpoule pas laat veilig

Algemeen 317 keer gelezen

VOETBAL
Nieuwerkerk aan den IJssel – Shayron Curiel was zaterdag de matchwinnaar namens Nieuwerkerk tegen RVC’33. De rappe aanvaller maakte de 3-2. Voor Nieuwerkerk, dat al kansloos was om de knock-outfase van het bekertoernooi te bereiken, was het de eerste zege in de bekerpoule.

Tegen RVC’33, dat vorige week uit de slof was geschoten tegen het Goudse Olympia (1-4), mocht Philippe den Hartog starten. De spits, die in het verleden furore maakte bij Capelle, bleef de gehele wedstrijd staan. Remco Langerveld, die net als Den Hartog in de voorbereiding last had van een blessure, speelde ruim een uur.
Shayron Curiel kwam in de tweede helft het veld in en maakte al snel de 2-1 - in de eerste helft had Stefan van der Vlegel voor de 1-1 gezorgd - waarna Curiel, nadat RVC’33 gelijk had gemaakt, vijf minuten voor tijd vanaf de stip zijn tweede treffer maakte. Nieuwerkerk beëindigde de wedstrijd met tien. Nadat een Reeuwijkse aanvaller hard inliep op doelman Kevin de Geus, volgde een opstootje. Rick Kramer ging daarbij volgens scheidsrechter Tijs Gommers, die al zeven gele kaarten had gegeven, over de grens en kreeg rood.