Wethouder Wybe Zijlstra hoopt dat de baan aan het Land voor Water veel gebruikt gaat worden.
Wethouder Wybe Zijlstra hoopt dat de baan aan het Land voor Water veel gebruikt gaat worden. Erik van Leeuwen

Gloednieuwe jeu de boulesbaan voor De Kroon en de buurt

Algemeen

Moordrecht – Wethouder Wybe Ziilstra heeft maandag de gloednieuwe jeu de boulesbaan van wijkservicecentrum De Kroon in Moordrecht geopend. Samen met cliënt Jans van de dagbesteding van Gemiva verrichtte hij de openingshandeling.

“Buurtbewoners vroegen steeds vaker naar een jeu de boulesbaan”, zegt Sheila Kaptein, activiteitenbegeleider van Gemiva in De Kroon. “Dat zagen wij ook wel zitten, omdat de jeu boulesbaan een plek is waar buurtbewoners en onze cliënten elkaar kunnen ontmoeten.”

‘Voor onze cliënten is het goed om lekker buiten te zijn met scharrelende kippen om zich heen’

Vanaf volgende week is de baan voor iedereen uit de gemeente Zuidplas toegankelijk. Kaptein noemt de baan een ‘plek van verbinding’, naast het biljart en de repairshop binnen in het wijkservicecentrum, waar elke Moordrechtenaar ook gebruik van kan maken.

“Voor onze cliënten is het ook goed om lekker buiten te zijn. Ze spelen het spel regelmatig binnen op een zogenoemde koersbalmat, maar lekker in de buitenlucht met scharrelende kippen om zich heen, is de beleving toch een stuk fijner.” Voor de professionele buitenbaan zijn naast ‘echte’ ballen, ook lichte ballen aangeschaft en ballen met een kleurtje, speciaal voor mensen met een visuele handicap.

De nieuwe baan, 9 bij 3 meter, is volledig gesubsidieerd. De gemeente heeft een derde van de aanlegkosten voor haar rekening genomen, tweederde komt uit een fonds van Team Sportservice Zuid-Holland. Wethouder Zijlstra, die zelf ook de baan mocht proberen, zei het belangrijk te vinden dat er een plek als deze is in Moordrecht. “Ik hoop dat-ie veel gebruikt gaat worden.”