In Swanla repeteerden veertig muzikanten de hele dag voor een gezamenlijke uitvoering.
In Swanla repeteerden veertig muzikanten de hele dag voor een gezamenlijke uitvoering.

Met muziek en dans leven in Zevenhuizense brouwerij

Algemeen 377 keer gelezen

Zevenhuizen - Dirigent Hardy Li, de sinds kort vaste dirigent van harmonieorkest De Kleine Trompetter, had tijdens de jaarlijkse play-in van het Zuidplas MuziekFestival geen enkele moeite om de veertig deelnemers bij de les te houden en klaar te stomen voor een gezamenlijk concert. Ze kwamen deze keer uit alle windstreken, van Gouderak tot Veenendaal.

Op zaterdag 1 oktober om 10.00 uur begonnen de muzikanten in Dorpshuis Swanla met het instuderen van verschillende stukken, die zij aan het eind van de middag uitvoerden.

De optredens van de streetdancers van Explosion Dance uit Nieuwerkerk zorgden intussen aan het einde van de ochtend en in de middag voor een boordevol ‘Dorpsplein’. In twee sessies lieten de kinderen aan hun ouders, grootouders en vrienden zien wat streetdance zo leuk maakt. In een hoog tempo en onder luide aanmoedigingen wisselden de verschillende groepen elkaar af.

Shantykoor Het Kraaiennest bracht daarna, voor een wat kleiner publiek, bekende en minder bekende nummers uit hun brede repertoire. Nieuw was het nummer The Wellerman, beroemd geworden tijdens de coronaperiode. Het koor zong het nummer in een Nederlandse vertaling en een eigen arrangement.

Ook dixielandband De Dixie Six All Stars bracht in het centrum van Zevenhuizen met verschillende bekende nummers leven in de brouwerij.