Moordrecht viert de beslissende 3-1 van Mimmo de Michelle. (tekst en foto: Erik van Leeuwen)

Moordrecht met plan B langs ASW

Algemeen 488 keer gelezen

VOETBAL
Moordrecht – Na een uur uitzichtloos geploeter toverde trainer Rens Binken zaterdag tegen het Waddinxveense ASW ‘plan B’ uit de hoge hoed. Drie invallers bezorgden Moordrecht de overwinning in de streekderby: 3-1.

Daarmee zette Moordrecht zijn opmars in de vijfde klasse voort. Waar de formatie zich een maand geleden nog in de staart van de ranglijst bevond, heeft het inmiddels uitzicht op een plek bij de top zes.

“De vijfde en zesde plaats, daar moeten we ons op richten”, zei trainer Rens Binken. “We zijn volop in opbouw en hebben nog anderhalf, twee jaar nodig om bovenin mee te spelen.”

Dat het leggen van een fundament niet zomaar is gedaan, weet Binken maar al te goed. Hij heeft een jonge, maar leergierige ploeg tot zijn beschikking die nog erg wisselvallig is. “We zijn op de goede weg, ik zie vooruitgang, maar vandaag was het lange tijd niet goed.”

Moordrecht-ASW was een confrontatie om naar uit te kijken; beide ploegen toonden in de voorgaande weken in vorm te zijn. Moordrecht won de laatste twee wedstrijden en scoorde acht keer. ASW kwam in de laatste vier duels tot winst en scoorde zeventien maal.

Wie zaterdag op een doelpuntenfestijn rekende, kwam bedrogen uit. Vooral voor rust sleepten Moordrecht en ASW elkaar mee naar een matig niveau. De opbouw was slordig en als er al een keer een bal naar voren werd gespeeld, waren er slechte aannames, die een vloeiende aanval in de kiem smoorden. Ook op het middenveld waren nauwelijks goede spelvoortzettingen waar te nemen.

ASW, dat volgens trainer Justin Sterk geen moment in de wedstrijd zat, kreeg de beste kansen voor rust. Moordrecht moest het doen met een kopballetje dat door Davey Hehakaja over het doel werd gewerkt.

De sierlijke middenvelder, die vaak de motor is van het Moordrechtse aanvalsspel, slaagde er niet in de tweemansvoorhoede, Yannick Voortallen en Clint Broer, aan het werk te zetten.

“Davey speelde niet goed en dat vond hij zelf ook. Hij gaf in de rust ook aan dat het niet zijn dag was en dat ik hem beter kon wisselen. Er zijn weinig spelers die zo in het belang van het team denken”, reageerde Binken, die na de pauze met drie verse krachten op de proppen kwam: Rijk Revet, Julian Dirkzwager en Mimmo de Michelle.

In eerste instantie leek dat nog geen invloed te hebben op de wedstrijd, maar met de 0-1 van Ewout Haagsman uit een corner (52e minuut) werd door Moordrecht plan B uit de kast getrokken.

Twee spitsen werden drie spitsen. ASW verloor snel de verdedigende grip - de belangrijke Fokke Fennema viel uit - en via Rijk Revet speelde de gastheren hun eerste troef uit. De blonde middenvelder kon van dichtbij scoren: 1-1.

Moordrecht had daarna geluk dat ASW-topscorer Justin van Holy de lat raakte boven Davey van den Berg, maar de laatste 20 minuten waren volledig voor de ploeg van Binken. Na een goede combinatie op het middenveld werd de snelle Mimmo de Michelle weggestuurd.

Hij passeerde bij de zijlijn twee verdedigers en gaf de ingelopen Julian Dirkzwager een niet te missen kans: 2-1. Moordrecht bleef daarna gevaarlijk met uitvallen en in blessuretijd bekroonde De Michelle zijn uitstekende invalbeurt met een goal (3-1).