Gerald van der Klok: “Ik voel me bij Moerkapelle als een vis in het water.”
Gerald van der Klok: “Ik voel me bij Moerkapelle als een vis in het water.”

Gerald van der Klok nog een jaar bij Moerkapelle

Algemeen 145 keer gelezen

VOETBAL
Moerkapelle – Gerald van der Klok is ook komend seizoen hoofdtrainer van Moerkapelle. De club maakte bekend dat het contract met de oefenmeester met een jaar is verlengd.

Het bestuur van VV Moerkapelle zegt tevreden te zijn over de ontwikkeling van het eerste en tweede team. Van der Klok stapte anderhalf seizoen geleden op sportpark De Wilde Veenen in toen een groot aantal ervaren spelers net was gestopt.

“Gerald heeft goed werk verricht en wij hebben er het volste vertrouwen in dat we in de toekomst stappen kunnen blijven zetten”, zegt voorzitter Martien Zijderhand.

“Ik voel me vanaf de eerste minuut als een vis in het water bij deze club”, reageert de trainer. “Het is een warme vereniging met fijne mensen. Ik kan mijn ei volledig kwijt. We zijn nog volop aan het bouwen met het team. We hebben goede jeugdige spelers en er komt weer een mooie nieuwe lichting aan. Het wordt belangrijk om ervaren jongens als Thijs Nieuwkoop, Lorenzo Schoof en Harmen Verweij binnenboord te houden. Die zijn niet alleen belangrijk op het veld, maar ook in de kleedkamer.”

Moerkapelle hervatte de competitie zaterdag met een zware nederlaag bij de koploper (6-0). “Graaf Willem II/VAC was niet een maatje, maar twee maten te groot. Het was al na drie minuten 1-0. Ons strijdplan was meteen niets waard.”