"Clint is op zijn sterkst in het zestienmetergebied van de tegenstander." (foto: archief HvH)

Zevenklapper Moordrecht bij Toofan

Algemeen 172 keer gelezen

VOETBAL
Moordrecht – Moordrecht heeft in de eerste competitiewedstrijd van 2023 kunnen werken aan het doelsaldo. In Den Haag werd het zwakke Toofan met 2-7 opgerold.

De score had nog hoger kunnen zijn als Moordrecht scherper in de afronding was geweest. De bezoekers scoorden weliswaar zeven keer, maar lieten daarnaast ook meer dan een handvol grote kansen onbenut.

“Na rust werden we wat nonchalant en laconiek. Dat had met de stand en de motivatie te maken. Zoiets sluipt erin”, aldus trainer Rens Binken.

Nadat de gasten in de eerste minuten al drie kansen om zeep hadden geholpen, opende Clint Broer de score na een kwartier. Het was zijn eerste van vier treffers. “Clint is op zijn sterkst in het zestienmetergebied van de tegenstander. Als hij een kans krijgt, twijfelt hij niet en schiet. Hij had nog drie doelpunten kunnen maken, maar niet elke kans kan een doelpunt zijn”, aldus Binken, die Mimmo de Michelle tweemaal trefzeker zag zijn.

Nadat Moordrecht vlak na rust op 0-5 kwam, begon volgens de oefenmeester het ‘rommelen’. “Die goals van Toofan waren onnodig, maar ik ga daar niet moeilijk over doen.”

Julian Dirkzwager bepaalde de eindstand uit een strafschop op 2-7.