Wethouder Jan Willem Schuurman tikte de eerste paal de grond in. (tekst en foto: Erik van Leeuwen)
Wethouder Jan Willem Schuurman tikte de eerste paal de grond in. (tekst en foto: Erik van Leeuwen) Erik van Leeuwen

Voormalig sportpark ‘t Lage klaar voor nieuwe toekomst

Algemeen 172 keer gelezen

Moordrecht – ’t Lage is in de toekomst geen voetbalcomplex meer, maar een woonwijk. Vrijdag gaf wethouder Jan Willem Schuurman het startsein voor de bouw van 85 woningen.

“Wil je zien waar ik kom te wonen?,” vraagt Kees Huijsmans twee minuten nadat de wethouder de eerste paal symbolisch de grond in heeft getikt. “Hier gaat het gebeuren”, zegt de 51-jarige Moordrechtenaar als hij met zijn laarzen diep in de modder staat en trots op zijn toekomstig perceel uitkijkt. “Precies tussen wat ooit veld 1 en veld 2 was.” Huijsmans is een van de toekomstige bewoners van ‘t Lage, waar in totaal 48 koopwoningen, tien sociale huurwoningen en 27 sociale huurappartementen komen. Vooral door de sociale component - dertig procent - wordt het project gezien als een succesnummer.
Het project op ‘t Lage is onderdeel van een grotere transformatie in Moordrecht. Met de verhuizing naar sportpark ‘t Ambacht laten de voetbalvereniging en de scouting ruimte achter die door de gemeente wordt gebruikt om de woningbouw een impuls te geven in deze hoek van Moordrecht. Daarvan profiteren vooral de mensen met een minder gevulde portemonnee. Op de locatie waar de scouts tot vorig jaar hun activiteiten hielden, komen negen starterswoningen die 225.000 euro kosten. De woningen waren vanwege de zeer aantrekkelijke prijsklasse in een mum van tijd weg. Binnenkort wordt de eerste paal van dat project geslagen.
Ook de verkoop van de andere koopwoningen op ‘t Lage verloopt voorspoedig. “Na een goede start zakte die door allerlei externe factoren even in, maar inmiddels gaat de verkoop gestaag door”, zegt makelaar Diana Heersmink. “Afgelopen week zijn er drie verkocht.” De teller staat daardoor op 33 verkochte woningen. Bij de eerste stroom kopers zaten veel Moordrechtenaren, inmiddels zijn ook huizen verkocht aan inwoners van Nieuwerkerk, Gouda en Zevenhuizen.
Huijsmans is een zogenoemde doorstromer. Hij laat een woning in dorp Noord achter. “Ik heb ‘m toevallig vandaag verkocht.” De straten in de nieuwe wijk krijgen burgemeestersnamen. Huijsmans is over anderhalf jaar te bezoeken op de Burgemeester Van Vollenhovenlaan.