Logo hartvanzuidplas.nl
<p>Wethouder Jan Verbeek en kinderburgemeester Faris el Achrafi bij de rolschaatsclinic in Op Moer.</p>

Wethouder Jan Verbeek en kinderburgemeester Faris el Achrafi bij de rolschaatsclinic in Op Moer.

(Foto: Annette van den Berg)

BRAinS in volle gang

  •   keer gelezen   Cultuur

Moerkapelle – Wethouder Jan Verbeek deed het zijn op sokken en kinderburgemeester Faris el Achrafi op sportschoenen. In de sporthal van Dorpshuis Op Moer openden zij 7 oktober het nieuwe seizoen van BRAinS. In gezelschap van kinderen op rolschaatsen zetten ze de geluidsinstallatie aan, die ‘Lang zal ze leven’ liet horen voor de jarige mascotte Olaf van rolschaatsvereniging Rolling ‘90.  

Door Annette van den Berg

De rolschaatsclinic trok 32 kinderen. Vooral meiden in roze shirtjes krioelden over de houten vloer van de sporthal. Bang om te vallen waren ze niet, dat hoorde zelfs bij de oefeningen die ze moesten doen. Voor wie nog niet stevig op de rolschaats stond, was een oefenbaan van blauwe matten neergelegd.
De ouders die hun kinderen brachten, konden weer net als in het pre-coronatijdperk wachten op de bankjes in de sporthal en hoefden niet heen en weer.

BRAinS staat voor Brede Activiteiten in Scholen en bestaat uit een ruim activiteitenaanbod op het gebied van kunst, cultuur, sport en welzijn voor alle leerlingen in de gemeente Zuidplas. Stichting ZO! organiseert de activiteiten, samen met de gemeente Zuidplas, het basisonderwijs, het voortgezet onderwijs, sportverenigingen, culturele instellingen en particuliere initiatieven.

De activiteiten van BRAinS zijn populair. Brian van Aagten, coördinator: “Er zijn dit jaar 2230 aanmeldingen. Dat is veel voor een gemeenschap met 4300 kinderen, ook al zijn er ook kinderen die zich voor een aantal activiteiten hebben aangemeld.”

Activiteiten
“Wat vinden jullie het leukst van BRAinS?” vroeg Faris. “Dat je allerlei verschillende dingen kunt doen”, kreeg hij twee keer achter elkaar als antwoord. In totaal staan er 85 verschillende activiteiten op het programma voor het seizoen 2021-2022: een sport uitproberen, kennismaken met gitaar of de Spaanse taal, een les koken of haken, een snowglobe maken, een workshop superstyle of een kijkje nemen achter de schermen bij de dierenambulance; het kan allemaal. Als het aan de kinderburgemeester ligt, komen daar volgend seizoen nog een middagje vissen en steppen bij.

Tijdens de openingsceremonie maakte wethouder Verbeek ook de prijswinnaars van het goudenletterspel bekend. Dat waren Sophie en Anouk Knops, die van de verstopte gouden letters in het BRAinS-boekje met de activiteiten het juiste woord hadden gevormd.

Meer berichten