Logo hartvanzuidplas.nl
Het Moordrechtse echtpaar Terlouw ontving vrijdag 13 maart burgemeester Han Weber.
Het Moordrechtse echtpaar Terlouw ontving vrijdag 13 maart burgemeester Han Weber. (foto en tekst: Erik van Leeuwen)

Bij het flaneren was het raak tussen Joop en Wil

  •   148 keer gelezen   Human Interest

Moordrecht – Een nuchter en opgewekt stel vormen ze: Joop en Wil(lie) Terlouw, die afgelopen week in een restaurant in Gouda met familie hun 60-jarig bruiloftsfeest hoopten te vieren. “Als het dan niet kan, doen we het een andere keer.”

Het was dinsdag 17 maart zestig jaar geleden dat de uit Gouderak afkomstige Joop Terlouw (83) en de Waddinxveense Willie Driesse (81) elkaar in Waddinxveen het jawoord gaven. “Een feest met alles erop en eraan”, herinnert Wil zich nog goed. “We gingen er in een mooie auto heen.” 

Ze leerden elkaar een paar jaar daarvoor kennen op de Goudse Kleiweg. “Daar flaneerde alle jeugd uit de regio”, zegt Wil. Joop: “Druk dat het was.” Ze kenden elkaar al eerder van gezicht. “Joop werkte in Boskoop, ik in Gouda. We kwamen elkaar in de trein tegen, maar van een gesprek kwam het niet. Ik vond hem al een tijdje leuk.” 

Andersom bleek dat ook het geval. Joop: “Soms schoot ze door mijn gedachten. Ik dacht dan: dat is een leuke meid. Dat is ze nog steeds overigens.”

Via de werkgever van Joop kwamen ze in Moordrecht terecht. “Ik werkte bij firma Broere in Gouda. In die tijd was het heel lastig om aan een woning te komen. Ik kon naar een Waddinxveens bedrijf. In dat geval waren we economisch gebonden en zouden we een huis krijgen, maar mijn baas wilde mij niet kwijt. Hij heeft toen een huis in de Kuypersstraat gekocht.”

57 jaar
Wil: “Daar hebben we 57 jaar met enorm veel plezier gewoond.” Nu wonen ze een paar honderd meter verderop in een appartement in De Weverij. Ze hebben twee dochters en vier kleinkinderen. “Prachtmensen”, zegt Wil met glinstertjes in haar ogen. “Op de kleinkinderen hebben we lang gepast. De jongste is nu negentien, dus dat hoeft al een tijdje niet meer.”

Het stel maakte mooie reizen. Joop: “De Griekse eilanden hebben we bijna allemaal gezien. Prachtig. Op Cyprus zijn we geweest en ook in Andalusië.” 

Hij stapt graag, als het mooi weer is, op zijn elektrische fiets. “Ik had afgelopen jaar veertienduizend kilometer op de teller staan.” 

Wil is herstellende van een pittige operatie. “Zodra ik weer op krachten ben, pak ik ook de fiets weer. Lekker samen eropuit. Naar Nesselande en onderweg een broodje en een bakkie koffie.”

Meer berichten

Wat vindt u?

Ben jij al lid van ons burgerpanel TipZuidplas?Reageren!