Logo hartvanzuidplas.nl
Met wethouder Jan Verbeek onthulden de makers het tijdschrift voor de ouderen in het zorgcentrum.
Met wethouder Jan Verbeek onthulden de makers het tijdschrift voor de ouderen in het zorgcentrum. (Foto: Judith Rikken)

Basisscholieren maken tijdschrift voor bewoners Zevenster

  •   68 keer gelezen   Human Interest

Zevenhuizen - Een filmpje op het Jeugdjournaal bracht Boaz Maclean van basisschool De Eendragt op het idee, de redactie die vervolgens op school werd gevormd, voerde het op haar geheel eigen manier uit. Het resultaat: een tijdschrift, speciaal voor de bewoners van woonzorgcentrum De Zevenster. Vrijdag werd het feestelijk onthuld en aangeboden.

Moppen, een recept voor Argentijnse koekjes van koningin Máxima, verhalen en spelletjes vormen de inhoud van het tijdschrift. Alle 93 bewoners van De Zevenster kregen een exemplaar. Daarnaast lieten de kinderen legpuzzels maken, en stelden ze cd's met liedjes samen. "De school heeft niets hoeven betalen, we hebben bij sponsors meer dan 400 euro opgehaald", zei een van de redactieleden vol trots.

"Woonde ik ook maar hier", zei wethouder Jan Verbeek bij het zien van alle cadeaus die de leerlingen hem toonden. "Je bent welkom, hoor", zei Nel Noorland van De Zevenster. "We hebben nog plek."

Het Zevenhuizense zorgcentrum zag in de afgelopen maanden het aantal bewoners als gevolg van overlijdens door corona flink afnemen. "Gelukkig zijn we nu coronavrij en is de rust weergekeerd", aldus Noorland. "Bewoners krijgen weer meer bezoek en mogen ook weer mee naar buiten."

Meer berichten