Logo hartvanzuidplas.nl
Kinderen en jongeren tot achttien jaar hebben de eerste helft van de middag het zwemwater voor zich alleen.
Kinderen en jongeren tot achttien jaar hebben de eerste helft van de middag het zwemwater voor zich alleen. (Foto: Annette van den Berg)

Zwembad biedt na half vier ook verkoeling voor pa en ma

  •   120 keer gelezen   Human Interest

Nieuwerkerk aan den IJssel – Van de glijbaan, tegen de stroom in, plonzen in het water: eindelijk kan het ook weer buiten. Het binnenbad was al langer open, maar sinds zaterdag kunnen de liefhebbers ook weer terecht in het buitenbad van het Nieuwerkerkse Polderbad.

Door Annette van den Berg

Van twaalf tot vijf uur kan de jeugd tot 18 jaar komen zwemmen. Met een maximumaantal van zeshonderd jongeren is reserveren niet nodig. Jerry Wursten verwacht vooral jongelui tot een jaar of 15. “Als ze ouder zijn, gaan ze liever naar de Zevenhuizerplas.” Ouders kunnen meekomen met hun kinderen. Ze zijn welkom op de ligweide en in de kantine, maar mogen tot drie uur niet in het water.

Dat kan wel tijdens de tijdsblokken voor het familiezwemmen van half vier tot zes uur en van half zeven tot negen uur, maar daar moet wel voor worden gereserveerd. Tijdens het familiezwemmen kunnen maximaal honderd mensen naar het buitenbad om de afstand van anderhalve meter te kunnen houden.

Wursten, hoofd zwemzaken in Nieuwerkerk en Moordrecht, is blij dat de zwembaden weer open zijn. Ook de zwemlessen draaien weer. Een aantal kinderen moest midden in de periode van afzwemmen ineens stoppen, maar ze hadden volgens Wursten de slag weer snel te pakken. “Het is reuze meegevallen hoeveel ze vergeten waren.” Eerst mochten de diplomazwemmers weer komen, ondertussen komen ook nieuwe zwemmertjes.

Onderhoud
Wursten zelf heeft zich tijdens de lockdown overigens niet verveeld. “Er waren genoeg dingen te doen om de werkweek te vullen. De planning is weer helemaal bij en we hebben veel achterstallig onderhoud en schoonmaakwerk kunnen doen.”

Wel is hij benieuwd hoe het deze zomer zal gaan. “Nu de grenzen open zijn, gaan veel mensen toch weg in de vakantie. Maar met mooie dagen verwachten we de maximumaantallen wel te gaan halen.” Reserveren voor het familiezwemmen kan hier.

Meer berichten