Logo hartvanzuidplas.nl
Foto: pr

11.000 euro voor Scouting Moordrecht

  •   keer gelezen   Human Interest

De sponsorfietstocht en de virtuele fundraiser, bedoeld om geld in te zamelen voor het nieuwe clubhuis van Scouting Moordrecht, hebben samen zaterdag 29 mei 11.000 euro opgeleverd.

Een groep van negen fietsers, onder aanvoering van Kees Verboom, fietste die dag 7.000 euro bij elkaar. ‘s Morgens vroeg vertrokken ze vanaf het huidige clubhuis aan de Stevensstraat voor een tocht van 268 kilometer rond het Markermeer: via Amsterdam naar Enkhuizen, daarvandaan over de dijk naar Lelystad en vervolgens langs Almere en Utrecht terug naar Moordrecht. Daar kwam ze aan het eind van de middag weer aan.

Kort daarna begon in het clubhuis Esmeralda’s Virtuele Fundraiser, live gestreamd via YouTube. De verschillende onderdelen – een scoutingvariant van de kennis- en blufquiz Met het mes op tafel, een veiling van scoutingparafernalia en een muziekquiz – brachten samen 4.000 euro op.

Vooral de veiling van oude foto’s, vlaggen, groepsbladen en uniformen was een succes. Ook gingen onderdelen van het oude clubhuis onder de hamer, zoals de klapdeuren die talloze scouts in de afgelopen 45 jaar open hebben gezwaaid als ze het gebouw in-en uitliepen.

Meer berichten