Logo hartvanzuidplas.nl
<p>De meeste lichamelijke pijn voor Van Ede kwam doordat hij in een onnatuurlijke houding op zijn bureau moest steunen.</p>

De meeste lichamelijke pijn voor Van Ede kwam doordat hij in een onnatuurlijke houding op zijn bureau moest steunen.

Joey belt en mailt twaalf uur lang op de smartbike voor Bikes4Africa

  •   keer gelezen   Human Interest

Moordrecht - “Twaalf uur op een smartbike is pittiger dan buiten op de fiets”, zegt Joey van Ede, die de uitdaging aanging om al bellend en mailend de klanten van 12GO Biking, waar hij werkzaam is, te woord te staan en ondertussen 300 kilometer af te leggen. Zijn missie is geslaagd; 30 mailtjes en 150 telefoontjes later had hij 1000 euro bij elkaar gefietst voor Bikes4Africa. 

‘’Het echte hoogtepunt kwam voort uit het dieptepunt van de dag. Na zo’n negen uur fietsen viel de computer uit. Ik voelde nog wel weerstand op de fiets en heb rustig doorgetrapt om in elk geval in beweging te blijven, terwijl drie collega’s er alles aan deden de computer weer aan de praat te krijgen. Uiteindelijk kwam ik op een totaal van 309,2 kilometer met een rijtijd van 10.12,24 uur, wat neerkomt op een gemiddelde van 30,3 kilometer per uur.”

De uitdaging op vrijdag 16 juli van Van Ede stond in het teken van Bikes4Africa, een organisatie die fietsgerelateerde projecten in Afrika steunt. 

Een nieuwe uitdaging staat alweer op stapel. De fietsfanaat trapt binnenkort 24 uur achter elkaar door om zoveel mogelijk kilometers te maken.

Meer berichten