Logo hartvanzuidplas.nl
<p>Dagmar en Britt van Theater voor Iedereen vertelden vijf korte verhalen van inwoners van Moordrecht.</p>

Dagmar en Britt van Theater voor Iedereen vertelden vijf korte verhalen van inwoners van Moordrecht.

Verhalen uit de twee werelden van Molukse Moordrechtenaren

  •   keer gelezen   Human Interest

Moordrecht - Met een avond vol verhalen hebben vijf Molukse organisaties in Moordrecht en de Historische Vereniging Moordrecht woensdag 22 september aangesloten op de tentoonstelling ‘In 2 werelden | Molukkers in Nederland’ die tot en met zaterdag te zien was bij Het Turfhuis. De organisaties willen de verbinding tussen de gemeenschappen in Moordrecht versterken.

De Molukse gemeenschap is al decennia bezig om daarvoor initiatieven te nemen en vindt verhalen bij uitstek geschikt om verbinding te maken. De Historische Vereniging Moordrecht begon in 2019 met een onderzoek naar Moordrechtse Indiëgangers en schreef een aantal van hun verhalen op. Een ervan werd woensdag verteld door Dagmar en Britt van Theater voor Iedereen.

Zij deelden met de aanwezigen ook de ervaringen van twee inwoners die als jongeren in de jaren 60 opgroeiden in Moordrecht, van een jonge huisarts, van een beroepsmilitair uit het Koninklijke Nederlandsch Indisch leger en van een inwoner die 61 jaar geleden als baby naar Moordrecht kwam.

Meer berichten