Logo hartvanzuidplas.nl
Foto: Gerd Altmann/Pixabay

Provincie onderzoekt invoeren aanmoedigingsprijs voor rolmodellen

  •   48 keer gelezen   Politiek

Regio - De provincie Zuid-Holland gaat onderzoeken of er een emancipatieprijs kan komen waarmee rolmodellen die diversiteit en inclusiviteit nastreven, worden gestimuleerd. Gedeputeerde De Zoete heeft vorige week toegezegd die mogelijkheid te bekijken.

Dit nadat Statenlid Armine Stepanyan van GroenLinks daar een warm pleidooi voor had gehouden. Stepanyan: "In een diverse samenleving is het belangrijk dat iedereen zich betrokken en gehoord voelt. In onze provincie is wat dat betreft nog werk aan de winkel. Veel groepen, bijvoorbeeld jongeren of provinciegenoten met een migratieachtergrond, hebben het gevoel dat de provincie op afstand staat."

Onderzoek
De universiteit van Tilburg heeft onderzocht hoe de provincie een meer diverse organisatie kan worden. Uit dat onderzoek blijkt dat er nog veel te verbeteren valt.

In het personeelsbestand van de provincie Zuid-Holland zijn werknemers met een 'niet-westerse' achtergrond bijvoorbeeld sterk ondervertegenwoordigd. Daarnaast blijkt dat deze werknemers twee schalen of functieniveaus lager zitten dan collega's zonder migratieachtergrond.

De provincie Noord-Holland heeft bijvoorbeeld wel zo'n soort prijs. Mocht die er ook in Zuid-Holland komen, is dat naar voorbeeld van de bovenburen. Zij reiken jaarlijks de Ribbius Peletier-penning uit, vernoemd naar de Nederlandse politica Liesbeth Ribbius Peletier (1891 - 1989).

Meer berichten

Wat vindt u?

Ben jij al lid van ons burgerpanel TipZuidplas?Reageren!