Logo hartvanzuidplas.nl
Tim Koorevaar snelt langs een verdediger van Rohda76. (foto: Stef Hoogendijk)
Tim Koorevaar snelt langs een verdediger van Rohda76. (foto: Stef Hoogendijk)

Bij Moerkapelle verandert alles in ijzer

  •   keer gelezen   Sport

VOETBAL
Moerkapelle – Het voetbal, daar is iedereen rond de club het wel over eens, is een stuk beter dan vorig seizoen. De resultaten van Moerkapelle zijn echter nog net zo mager als een jaar geleden. Zaterdag werd op eigen veld met 0-6 verloren van Rohda'76 uit Bodegraven. "Alles wat zij aanraakten, veranderde in goud."

Door Erik van Leeuwen

Het selectievoetbal bij Moerkapelle kreeg in de aanloop naar dit seizoen een impuls. Dubbel zo veel spelers, een tweede selectie-elftal en een tweede trainer die hoofdtrainer John de Vries ging bijstaan. Dat moest en zou beter voetbal en betere resultaten opleveren. De eerste doelstelling werd voor een groot deel gehaald – het spel is aanzienlijk verbeterd – maar dat werd niet uitgedrukt in meer punten, waarmee meteen twee minnetjes gezet konden worden bij het tweede grote doel.

Bijna halverwege de competitie levert een blik op de ranglijst de trieste constatering op dat alleen SPV'81 en Sportief het slechter doen dan Moerkapelle, dat met acht nederlagen in elf wedstrijden terug te vinden is op de twaalfde plaats.

"Ik ben bang dat we met dit gevoel de winterstop in zullen moeten gaan", zei trainer John de Vries zaterdag na de 0-6 nederlaag tegen Rohda'76. "Al is het alleen maar omdat ik denk dat de kans niet zo heel groot is dat we zaterdag nog in actie komen bij Zevenhoven. Ze verwachtten niet veel goeds qua weer."

Aan de ene kant wil De Vries graag spelen om de kans te pakken de eerste competitiehelft goed af te sluiten, aan de andere kant zou het hem en Moerkapelle ook niet slecht uitkomen als de weergoden roet in het eten gooien.

Veel geluk heeft Moerkapelle de afgelopen weken niet. Donderdag raakte Daniël van der Hoven geblesseerd op de training, tegen Rohda'76 vielen Harmen Verweij (zwelling op de voet) en Arco Verweij (hoofdwond) uit. "Drie steunpilaren."

De Vries haalde er zaterdag een spreekwoord bij: het is goud of ijzer. "Alles wat wij aanraakten veranderde in ijzer, bij Rohda'76 in goud", waarmee hij direct verwees naar de hoge geluksfactor van het openingsdoelpunt van Stefan Wahl. De linksback trof in de 35e minuut van grote afstand doel. "Zo op het oog was dat een schitterende goal", zei De Vries. "Maar ik heb zo mijn twijfels of het opzet van hem was. Het had net zo goed een pass kunnen zijn. Een pass die dus via de onderkant van de lat in het doel belandde. Zo'n gelukje hebben wij niet. Ja, bij ons was die bal waarschijnlijk via de bovenkant lat over gegaan."

Waar Moerkapelle gezien het spelbeeld nog kon leven met de 0-1 ruststand, werd de tweede helft een lijdensweg voor de gastheren. Binnen twee minuten kwam het goed voetballende Rohda'76 op 0-2 en speelde Moerkapelle volgens De Vries een verloren wedstrijd. Uiteindelijk liepen de bezoekers uit naar 0-6, waarbij de al eerder genoemde Stefan Wahl de dag van zijn leven kende. De maker van de 0-1 schoot nog twee vrije trappen raak. "Vrije trappen om naar van te worden", beschreef De Vries er de schoonheid van. "Voor zoiets kun je alleen maar applaudisseren, maar het doet als tegenstander wel zeer."

Meer berichten