Afbeelding

Moordrecht versterkt de aanval

Sport 518 keer gelezen

VOETBAL
Moordrecht – Met de komst van vier aanvallend ingestelde spelers werd trainer Dennis de Jong bij Moordrecht op zijn wenken bediend. "Het was hard werken tot de laatste minuten van de overschrijvingsdeadline, maar het resultaat is prachtig", zegt de oefenmeester tevreden.

Moordrecht lijfde Pascal Jansen, Addelhak Kaissy, Fahin Zarifi en Moestafa Massaoudi in. Jansen en Kaissy komen over van de zondag 2 van Moordrecht, Zarifi en Massaoudi keren terug in het blauw en wit van de club van sportpark 't Lage. Het tweetal speelde afgelopen seizoen bij de Goudse tweedeklasser ONA. "Moustafa was daar zelfs basisspeler", reageert De Jong. "ONA speelt in de tweede klasse en dan is een stap naar de vierde klasse niet echt logisch. Ook omdat hij, en dat geldt ook voor Appie Kaissy, zich in de kijker van hoger spelende clubs had gespeeld. Met Moestafa was het best spannend. Dat was echt een lastminute-deal. Hij zou eigenlijk naar een andere club gaan, maar we hebben hem toch weten te overtuigen om terug te keren. Uiteindelijk was het vrijdag om negen uur 's avonds rond, drie uur voor de deadline."

"De credits gaan wat mij betreft ook naar Wouter Schalkwijk en Bauke Vink. Ze hebben er ontzettend veel tijd en energie in gestoken. Tegelijkertijd vind ik het stoer dat een speler als Moestafa voor ons kiest. Zeg nou zelf, de verleiding om op een hoger niveau te spelen was heel groot voor hem."
Volgens De Jong zorgt de komst van het viertal voor een 'geweldige' impuls in offensief opzicht. "Daar lag afgelopen seizoen ons grootste probleem. We hadden te weinig stootkracht. Nu hebben we meerdere opties. We hebben straks een prima balans met verdedigend en aanvallend ingestelde spelers."

"Die nieuwe jongens hebben er ontzettend veel zin in. Ze willen allemaal iets moois neerzetten bij Moordrecht. Ik heb er vertrouwen in dat dat ons ook gaat lukken."

Moordrecht begint de voorbereiding op het nieuwe seizoen op zaterdag 11 augustus. Vijf dagen later, op donderdag 16 augustus, staat al de eerste wedstrijd op het programma: de eerste ronde op het Jan Lingen-toernooi in Gouderak.