Afbeelding

Nieuwerkerk vindt geen antwoord op Gouderakse muur

Sport 189 keer gelezen

VOETBAL
Nieuwerkerk aan den IJssel – Tachtig procent balbezit had Nieuwerkerk in het uitduel met Gouderak, maar toch bleef de ploeg van trainer Ron Luijten met lege handen. "Van deze zeperd moeten we leren", aldus de oefenmeester na de 2-1 nederlaag, het eerste verlies van deze competitie.

Door de supporters, spelers en trainer van Gouderak werd de zege aan de 'Dijk' gevierd alsof het schip met goud in de haven was binnengevaren. "We werden aan het begin van de wedstrijd al ontvangen met brandende fakkels", zei Luijten. "Voor Gouderak was het geloof ik de wedstrijd van het jaar. Dat ze de zege zo vierden begrijp ik wel: wij worden als Nieuwerkerk toch gezien als dé te kloppen ploeg in de vierde klasse."

De thuisploeg had na de 6-0 nederlaag van vorige week tegen een andere kampioenskandidaat, CKC, een muur voor het eigen strafschopgebied opgetrokken. "We konden geen echt antwoord vinden om er door te breken", constateerde Luijten. "We hadden wel veel de bal, ook wel kansjes, maar over het algemeen was ons spel niet goed. We grossierden in slechte balaannames en we hadden telkens te veel mensen voor de bal. Daardoor werden we kwetsbaar voor counters. Dat brak ons na rust ook op."

De 1-0 van de thuisploeg werd nog ongedaan gemaakt door een goal van Maurice Treffers, maar de 2-1, tien minuten voor tijd, kwam Nieuwerkerk niet meer te boven. "Dat doet die gozer waarschijnlijk nooit meer", zei Luijten over de doelpuntenmaker. "Sander Hoffmann stond wat voor zijn doel en hij schoot hem vanaf veertig meter over hem heen."

Kort daarvoor had centrale verdediger Bart Meeske namens de gasten nog tegen de paal geschoten. "Het zat ons niet mee, maar we moeten onszelf niet in zo'n situatie brengen. Het zal zeker niet de laatste keer zijn dat we met een tegenstander te maken krijgen die zich volledig terugtrekt voor het eigen strafschopgebied. Het is aan ons om daar adequaat mee op te gaan."

Luijten gaf aan de nederlaag te beschouwen als een incident. "Zoiets kan een keer gebeuren. Deze competitie is zeker niet eenvoudig. Ik heb nooit gezegd dat we eventjes kampioen gaan worden en 26 wedstrijden winnen."