Afbeelding

Rood Pieter Verweij voor vierde klasse-overtreding

Sport 335 keer gelezen

VOETBAL
Moerkapelle - "Jammer dat we geen VAR hebben", zei trainer Martijn Peters. Zijn ploeg kwam tegen Siveo'60 op een 2-0 voorsprong, zag Pieter Verweij met rood de douche vroegtijdig opzoeken, waarna de bezoekers de achterstand met elf tegen tien ongedaan maakten: 2-2.

Peters twijfelde hardop of de rode kaart voor zijn verdediger terecht was. "Ik vond het een typische vierde klasse-overtreding. Hij was te laat met zijn blok, maar direct rood was een zware straf. Zeker omdat de scheidsrechter de aanvoerder van Siveo kort erna liet staan toen hij op het middenveld een pittige overtreding op Frank van de Bas maakte. Dat was geel en aangezien hij in de eerste helft ook al geel kreeg, had hij ook weg gemoeten. Die momenten zijn bepalend voor de wedstrijd."

Vlak voor de rode kaart van Pieter Verweij was Moerkapelle op 2-0 gekomen door Remon de Bruin. De middenvelder volgde het voorbeeld van Daniël van den Hoven die in eerste helft opstoomde naar het zestienmetergebied en uithaalde (2-0). "Op zich hielden we goed stand met een man minder", zei Peters. "Ook na de snelle 2-1 kreeg Siveo niet echt veel kansen." Uit een ouderwetse scrimmage voor het doel viel alsnog de 2-2. Peters: "Zuur, omdat de ploeg bergen aan werk heeft verzet en een zege verdiende."