Logo hartvanzuidplas.nl
Stefan Bos speelde een beslissende rol namens Moordrecht. (foto: Stef Hoogendijk, tekst: Erik van Leeuwen)
Stefan Bos speelde een beslissende rol namens Moordrecht. (foto: Stef Hoogendijk, tekst: Erik van Leeuwen)

Stefan Bos houdt Moordrecht recht in storm

  •   107 keer gelezen   Sport

VOETBAL
Moordrecht – Met dank aan Stefan Bos bleef Moordrecht zaterdag hekkensluiter SPV'81 en windkracht 7 op sportpark 't Lage de baas. Dankzij de twee treffers van de onlangs vader geworden vleugelspeler won de ploeg van trainer Dennis de Jong voor de eerste keer in drie maanden weer eens voor de competitie: 2-1.

Op 10 november had Moordrecht voor de laatste keer gewonnen. Toeval of niet, ook die dag was het Polsbroekse SPV'81 de tegenstander van de blauw-witten die daarna in een ernstige punten- en vormcrisis belandden en op de ranglijst steeds verder afzakten. "Ik zeg niet dat we door dit resultaat weer helemaal boven jan zijn, maar we zaten met zijn allen wel tegen een overwinning aan te hikken", onderstreepte De Jong zaterdag de waarde van de winstpartij. De oefenmeester, die vanaf 1 juli plaatsmaakt voor Glenn Telusa, vond het meer dan gepast zijn spelers te feliciteren met de getoonde inzet, vooral omdat zij hun werk moesten doen in lastige (weers)omstandigheden. Windkracht 7 zorgde voor een onberekenbare factor bij de uitvoering van het spel. "Die storm was allesbepalend", constateerde De Jong. "Alle twee de teams hadden er last van en dan gaat het erom wie het slimst met die situatie omgaat. Ik denk dat wij dat waren."

In het stormachtige decor was de absolute hoofdrol weggelegd voor Stefan Bos. Het Moordrechtse snelheidswonder werd ongeveer een maand geleden vader van een zoon. In huize Bos betekende dat alles hens aan dek, waardoor hij drie weken afwezig was. Zijn comeback tegen SPV'81 bekroonde hij met twee treffers, waarvan de eerste vijf minuten voor rust. "Dat was een belangrijk moment", stelde De Jong. Voor de 1-1 zat Moordrecht, met routinier Jan de Joode van de eerste tot de negentigste minuut in de basis, niet echt lekker in de wedstrijd. Dat gold in het bijzonder voor Perry van den Heuvel. De centrale verdediger zag een SPV'81-speler aan voor een teamgenoot (0-1). Zelfkritisch als hij is, vroeg hij in de rust om een wissel bij zijn trainer. "Perry is een goede jongen. Je hebt allemaal wel eens een minder moment." De Jong was niet van plan Van den Heuvel de fout lang na te dragen. "Beslist niet. Hij zat er vreselijk mee. Een teken dat hij er volop mee bezig is." Die juiste instelling zag hij ook na rust toen Moordrecht knokkend tegen SPV'81 en de elementen op 2-1 was gekomen. De voorsprong moest en zou over de eindstreep worden getrokken. Dat gebeurde met de juiste spirit. "Ook van mensen van wie je het niet direct verwacht maar die wel een sprint van vijftig meter van voor naar achteren in de benen hadden om de verdediging te helpen."

Voor de wedstrijd was er een eerbetoon aan Gar Blom, oud-eerste elftalspeler, die vorige maand overleed.

Meer berichten