Logo hartvanzuidplas.nl
Nieuwerkerk scoorde dit seizoen al meer dan honderd doelpunten.
Nieuwerkerk scoorde dit seizoen al meer dan honderd doelpunten.

Nieuwerkerk voelt zich gegijzeld

  •   366 keer gelezen   Sport

VOETBAL
Nieuwerkerk aan den IJssel – De voorbereiding van Nieuwerkerk op de belangrijke wedstrijd tegen CKC wordt danig verstoord door de perikelen rond het duel met HOV/DJSCR. De KNVB heeft besloten het treffen tussen de koploper en de hekkensluiter van de vierde klasse F deze week opnieuw in te plannen. Dat zéér tegen zin in van de club die op het punt staat kampioen te worden.

Door Erik van Leeuwen

Het duel stond afgelopen zaterdag voor de tweede keer op het programma, nadat de thuisploeg verstek had laten gaan op zaterdag 20 april. Nieuwerkerk stond die dag omgekleed en wel klaar voor de wedstrijd toen duidelijk werd dat HOV/DJSCR niet genoeg spelers had om te beginnen.

Ook zaterdag kwamen de gastheren niet opdagen. Dat hadden zij van tevoren bij de KNVB en Nieuwerkerk aangekondigd, maar omdat de voetbalbond streng vasthoudt aan de regels – en dat is als een club pas na een derde keer niet opkomen uit de competitie wordt gehaald – moest Nieuwerkerk komen opdraven in Rotterdam-Crooswijk. "Een belachelijke situatie natuurlijk", zegt trainer Ron Luijten, die een bestuursdelegatie vooruit had gestuurd. "We hadden weliswaar zwart op wit van HOV gekregen dat ze niet zouden spelen, maar voor de zekerheid hadden wij tóch een team klaar staan."

Het andere team speelde op sportpark Dorrestein een oefenwedstrijd tegen PPSC uit Schiedam (3-1 zege, met goals van Bart Slob, Rick Kramer en Wayne van den Burg). Luijten wilde met het oog op de laatste fase van de competitie dat zijn team een wedstrijd in de benen zou hebben. "Ik wil zo goed mogelijk voorbereid aan de start verschijnen voor de wedstrijd tegen CKC. We staan er al goed voor, maar kunnen aan het laatste beetje onzekerheid een einde maken door van CKC te winnen."

In de aanloop naar de topper werden Luijten en Nieuwerkerk echter verrast door de KNVB, die voor de derde keer de wedstrijd tegen HOV/DJSCR besloot in te plannen. "Kunnen we weer daarheen en voor 99 procent zeker voor niets", baalde Luijten. "HOV heeft al laten weten dat ze uit de competitie gehaald willen worden. Ik snap niet dat de KNVB dit nog rekt. Als de wedstrijd nog wordt gespeeld, wat ik betwijfel, dan is de uitslag ervan waarschijnlijk niets waard, omdat HOV zaterdag een derde keer niet komt opdagen."

Intussen voelen Nieuwerkerk, Luijten en zijn spelers zich wel gegijzeld door de situatie. "Wij moeten wel klaar staan om een wedstrijd te spelen. Trainen kunnen we daardoor vergeten. Het verstoort onze voorbereiding op de wedstrijd tegen CKC. Dat neem ik de KNVB zeer kwalijk."

Soap
Het bestuur van Nieuwerkerk heeft zich vol onvrede gemeld bij de competitieleider bij de competitieleiding van de regio West II. Luijten: "Het is een soap geworden. De enige die een einde aan die soap kan maken is de KNVB."

Mocht HOV/DJSCR uit de competitie worden gehaald, heeft dat ook gevolgen voor de stand bovenin. Bergambacht, dat al twee keer tegen de Rotterdammers speelden, verliest zes punten, omdat immers alle uitslagen van HOV dan worden geschrapt. Nieuwerkerk-CKC wordt zaterdag een duel tussen de nummers één en twee. CKC heeft een wedstrijd meer en drie punten meer dan de Dorrestein-bewoners. "We staan er riant voor, maar het werk is nog niet af", stelt Luijten.

In theorie zou Nieuwerkerk bij winst op CKC en puntverlies van Bergambacht zaterdag al het kampioensfeest kunnen vieren. Luijten houdt zich daar niet mee bezig. "Wij focussen ons op maar één ding: de wedstrijd. We willen graag winnen. We moeten ons niet laten afleiden door randzaken."

Meer berichten