Logo hartvanzuidplas.nl
Maik Hoogendoorn stapt in de zomer over van Korbis uit Waddinxveen naar CKV Nieuwerkerk.
Maik Hoogendoorn stapt in de zomer over van Korbis uit Waddinxveen naar CKV Nieuwerkerk.

Geen mirakel van Middelburg voor CKV

  •   85 keer gelezen   Sport

KORFBAL
Nieuwerkerk aan den IJssel – De veldcampagne van CKV Nieuwerkerk eindigt dit seizoen op de tweede plaats. De ploeg van trainer Leon Simons en Jan van Essen kon zaterdag niet voorkomen dat in Middelburg Swift beslag legde op het kampioenschap: 13-11.

Nieuwerkerk stond voor de loodzware opdracht om met vijf doelpunten verschil te winnen van Swift om zodoende de spanning om het kampioenschap terug te brengen. Om dat mirakel van Middelburg te realiseren had Simons de tactiek aangepast. De gewijzigde speelwijze sorteerde effect. Nieuwerkerk verdedigde sterk en incasseerde geen enkel doelpunt van afstand. "Dertien doelpunten tegen is natuurlijk keurig", merkte Simons op. "Dat deel deden we goed."
In aanvallend opzicht hadden de bezoekers echter te veel moeite met scoren. "Het plan was om bij rust met twee doelpunten voor te staan. Dan zouden we nog een kans hebben om het verschil in de tweede helft uit te bouwen naar vijf. Bij rust stond het 6-7. We lieten ons echter verleiden tot snelle kansen."

Simons droeg de nederlaag van zijn ploeg als een heer. "Swift is de terechte kampioen. Dertien wedstrijden op rij winnen is erg knap. Ik feliciteer ze met deze prestatie."
Hij had ook lovende woorden voor zijn ploeg. "We staan met nog één speelronde te gaan op twintig punten. Volgens mij heeft Nieuwerkerk in de overgangsklasse nog nooit zoveel punten gehaald. We hebben van alle kleintjes gewonnen. We hebben alleen twee keer verloren van Swift en voor de zaal van HKC."
Nieuwerkerk sluit op zaterdag 15 juni het veldseizoen af. Na de wedstrijd tegen Valto sturen Simons en Van Essen hun man- en vrouwschappen op vakantie.

Intussen is de technische commissie druk bezig om de selectie te versterken. Afgelopen week werd bekend dat Maik Hoogendoorn komend seizoen naar Nieuwerkerk komt. Hij is na Nikita Ephraim (HKV/Ons Eibernest) en Nika Fricova (WION) de derde versterking. Hoogendoorn (25) komt over van Korbis uit Waddinxveen, dat in de zaal in de tweede klasse en op het veld in de eerste klasse speelt. De Waddinxvener is de oudere broer van Dani Hoogendoorn, die al een paar jaar bij Nieuwerkerk actief is. "Ik ben benieuwd waar mijn plafond ligt. Ik ben me bewust dat het niveau van de selectie hoog is, maar ik zoek graag die prikkel."

Simons: "Het is logisch dat we ons als Nieuwerkerk oriënteren, maar spelers moeten wel passen bij de club. Er wordt niemand een basisplaats of zo beloofd."

Meer berichten