Logo hartvanzuidplas.nl

TCZ tennist €15.000 bij elkaar voor KWF

  •   keer gelezen   Sport

TENNIS
Zevenhuizen – Het was even doorbijten voor de deelnemers aan de twaalf uur lange tennismarathon, maar het resultaat mag er zijn: TC Zevenhuizen sprokkelde met tennissen voor KWF Kankerbestrijding bijna vijftienduizend euro bij elkaar.

Door Erik van Leeuwen

Na bijna zeven uur onafgebroken op de baan te hebben gestaan, worden de eerste pijntjes bij de deelnemers zichtbaar. Masseur Loes van den Bosch ziet het aantal klantjes dat bij haar op de stoel of tafel plaatsneemt toenemen. Ook zij doet mee aan het grote doneren. Elke massagebeurt aan nek, rug of hand à vijf euro gaat in de grote pot.

Ook als even later Peter den Boogert baan 2 oprolt rinkelt de kassa. De rolstoeltennisser uit Nieuwerkerk, die op nationaal niveau aardig aan de weg timmert en op korte termijn aansluiting met de Nederlandse top hoopt te krijgen, daagt valide tennissers uit om het tegen hem op te nemen. Voor één game betalen ze 25 euro. Dat geld zijn ze kwijt als ze verliezen, als ze winnen mogen ze de helft 'terugeisen'. Terugeisen is op een dag als vandaag not done. Als Den Boogert een keer verliest, blijft het 'gewonnen' geld gewoon in de pot.

"Dit is de derde keer dat we deze marathon organiseren", vertelt Marcel Mayer van het organisatiecomité. "In 2014 was de eerste keer, in 2016 de tweede keer. Door het eens in de zoveel jaar te houden houdt het evenement zijn kracht. Bijna alles is gesponsord. Met een goed doel als het KWF gaan er deuren voor ons als club open die anders gesloten blijven."

Volgens Mayer past de tennismarathon bij TC Zevenhuizen. "We zijn een echte familieclub. En families houden van gezelligheid en lekker eten. Het is mooi dat we dat kunnen combineren met een evenement voor een goed doel. Elk team dat meedoet moet minimaal tweehonderd euro inleggen. Sommige teams halen duizend euro aan sponsoring binnen."

Uiteindelijk mag Femke Heier van het KWF 's avonds een cheque van 14.758 euro in ontvangst nemen.

Meer berichten