Logo hartvanzuidplas.nl
Timon van Dam (hier op archiefbeeld) tekende voor de 0-1. (foto: archief HvH)
Timon van Dam (hier op archiefbeeld) tekende voor de 0-1. (foto: archief HvH)

Moerkapelle pakt bonuspunten bij WDS

  •   84 keer gelezen   Sport

VOETBAL
Moerkapelle – Moerkapelle staat na twee speelronden nog op een honderdprocentscore. In Driebruggen rekende de ploeg van trainer Martijn Peters af met WDS (2-3).

"Zes uit twee, fantastisch natuurlijk", jubelde Peters na afloop. "Ik denk dat weinig mensen dit hadden verwacht. De voorbereiding gaf weinig reden tot hoop, want in de beker verloren we van Bodegraven en Hazerswoudse Boys." Met de kennis dat vorig jaar met 2-0 was verloren bij WDS had Moerkapelle in Drieburgen een tactiek uitgestippeld om de thuisploeg op de beste manier te bestrijden. "Iets inzakken en bij balbezit snel de ruimte zoeken achter de verdediging van WDS", vatte Peters zijn 'WDS-systeem' samen. "De kracht van WDS zit 'm in het spelen van de duels." Moerkapelle kreeg vooral aan de vleugels veel ruimte. Daarvan profiteerden vooral Tim Koorevaar en Timon van Dam. Vooral Koorevaar was zijn tegenstander veelvuldig de baas. Van Dam had het lastiger, maar tekende net voor het half uur wel voor de 0-1. Moerkapelle kreeg voor rust onnodig de 1-1 om de oren. Keeper Lorenzo Sloof verwerkte een terugspeelbal niet goed en vloerde een WDS-aanvaller. De actie werd bestraft met een strafschop, maar Sloof ontsnapte wel aan rood.
Na de pauze kwam de thuisploeg na een kwartier uit een gevreesd dood spelmoment (corner) op 2-1. Met het inbrengen van Steven Vonk en Michael Koolhaas koos Peters in de slotfase voor een opportunistische speelwijze. Dat resulteerde in de 2-2 van opnieuw Van Dam. Die goal werkte bevrijdend voor Moerkapelle, dat voelde dat er meer inzat. Op slag van tijd stond Timon van Dam aan de basis van de 2-3. Zijn inzet werd nog gestopt door de keeper, maar Steef van der Zalm reageerde attent.

Meer berichten