Logo hartvanzuidplas.nl
Laurens Sluiter tekende voor de 1-1. (foto: archief HvH)
Laurens Sluiter tekende voor de 1-1. (foto: archief HvH)

Moerkapelle alleen in score niet gelijkwaardig

  •   90 keer gelezen   Sport

VOETBAL
Moerkapelle – Moerkapelle was zaterdag in Boskoop de evenknie van Floreant maar niet in de score. De koploper van de vierde klasse C behaalde een gelukkige 3-1 zege.

Ondanks het verlies was Moerkapelle-trainer Martijn Peters tevreden. Hij vond dat zijn ploeg steeds meer weerstand weet te bieden tegen de topploegen dan vorig seizoen. "Toen was het vooral tegenhouden, nu doen we ook echt mee."

Peters baalde wel van twee tegengoals, die nogal ongelukkig tot stand kwamen. "Bij de 1-0 liet Thijs van Nieuwkoop de bal onder zijn voet glippen, terwijl Thom van den Berg net instapte. Die spits van Floreant gokte erop dat het fout ging. Ook de derde goal van Floreant, de 3-1, kwam met veel 'ongeluk' tot stand. Via-via kwam de bal uiteindelijk terecht bij een Floreant-speler."
Volgens Moerkapelle had de 2-1 van Floreant afgekeurd moeten worden vanwege een overtreding op Daniël van den Hoven. Hij kreeg een hand in zijn gezicht en moest behandeld worden voor een bloedlip. Het doelpunt van Floreant bleef echter staan.

Wél terecht was de strafschop die de thuisploeg vlak voor rust kreeg. Stef van der Zalm deed Feyenoord-verdediger Ié, die in de Europa League-wedstrijd tegen Young Boys hands maakte, na. "In plaats van zijn hoofd te gebruiken om de bal weg te koppen stak hij zijn hand uit. Dat was niet handig", aldus Peters, die Laurens Sluiter na een kwartier de 1-1 zag maken. "Een lucky-goal. Hij schoot tegen zijn eigen standbeen aan en vervolgens rolde de bal in het doel."

Na twee ploegen uit de top drie te hebben bestreden, neemt Moerkapelle het de komende weken op tegen twee middenmoters: GSV en SPV'81. Peters: "Ik hoop in die wedstrijd de gemaakte progressie terug te zien."

Meer berichten