Logo hartvanzuidplas.nl

Tweede set lichtpuntje bij Reco ZVH

  •   37 keer gelezen   Sport

VOLLEYBAL
Zevenhuizen – Het lukte zaterdag Reco ZVH niet om Lycurgus in Groningen een setje af te snoepen. De kampioenskandidaat maakte het karwei tegen de Zevenhuizense promovendus in de eredivisie in drie sets af: 25-13, 25-21 en 25-15.

De nederlaag in het hoge noorden was geen schande, omdat Lycurgus met Dynamo, Sliedrecht Sport en Orion tot de 'grote vier' van de eredivisie behoort. Desondanks was ZVH-coach Kristian van der Wel teleurgesteld. "Je hoopt altijd meer tegenstand te bieden. Dat lukte ons echter maar sporadisch. De tweede set was een lichtpuntje. We kwamen met 14-11 voor, maar door twee serviceseries stelde Lycurgus orde op zaken. Je weet ook dat ze die kwaliteit hebben. Die jongens trainen soms twee keer per dag."

Volgens Van der Wel liggen de kaarten anders dan vorig seizoen. "Toen wonnen we bijna alles, nu zullen we moeten accepteren dat we meer gaan verliezen. De juiste modus hebben we daarvoor nog niet gevonden. Dat geldt voor spelers en staf. Dat moet niet tegen je gaan werken."
Ook zaterdag wacht ZVH weer een grote jongen als Sliedrecht Sport naar Swanla (aanvang 20.30 uur) komt. Van der Wel: "Op papier verliezen we, maar geen wedstrijd wordt op papier gespeeld."

ZVH had zaterdag voor de wedstrijd tegen Lycurgus voor het eten ('een goed bord pasta') gereserveerd bij een Italiaans restaurant in Groningen. "Het was een helse klus om daar te komen. Alles was afgegrendeld in verband met de dubbele moord in de bioscoop in Groningen."

Meer berichten