Logo hartvanzuidplas.nl
Moordrecht-keeper Davey van den Berg had het druk. (foto: Stef Hoogendijk, tekst: Erik van Leeuwen)
Moordrecht-keeper Davey van den Berg had het druk. (foto: Stef Hoogendijk, tekst: Erik van Leeuwen)

Moordrecht doet aan 'damage-control'

  •   117 keer gelezen   Sport

VOETBAL
Moordrecht - Zowel in als buiten het veld probeert Moordrecht de schade te beperken. De club is nog druk met de nasleep van twee incidenten die de club op de grondvesten deed schudden. "We moeten wel verder."

Met 4-0 verliezen, maar toch tevreden zijn. Het klinkt wat gek uit de mond van een verliezend trainer. In de situatie van trainer Glenn Telusa en Moordrecht echter niet. Met Floreant uit Boskoop op bezoek, de koploper van de vierde klasse, zat niemand op sportpark 't Lage te wachten op een nieuwe tik. Telussa stuurde zijn elftal, zonder de geblesseerde Diego Sohailet, maar mét oudgediende Jan de Joode, met een zeer verdedigende opdracht het veld in. "Ik laat ons niet zomaar naar de slachtbank leiden", was het commentaar van de trainer, die voor zijn strijdplan zelfs een oud systeem uit de kast haalde: de kerstboomvariant, zoals die ooit door Co Adriaanse werd geïntroduceerd bij ADO Den Haag. Met vier verdedigers, drie middenvelders, nog eens twee middenvelders en één diepe spits, een rol die bij Moordrecht werd ingevuld door Clint Broer.

Na negentig minuten kreeg het experiment het etiket 'geslaagd' opgeplakt door Telussa. "Hoewel de eerste tegengoal al na twee minuten viel, hebben we heel compact en gegroepeerd verdedigd. Daar wil ik de spelers een compliment voor maken. We hebben moeilijke weken achter de rug, maar ik merk dat iedereen dat de schouders eronder wil zetten."

Moordrecht heeft na vijf wedstrijden nog nul punten, maar daar kan snel verandering in komen. Over anderhalve week wordt de gestaakte wedstrijd tegen Ammerstol uitgespeeld en Moordrecht verdedigt een 2-1 voorsprong. Er was bij de club vooral opluchting over het voornemen van de aanklager van de KNVB om Moordrecht niet in staat van beschuldiging te stellen. Het incident in het duel met Ammerstol, waar een speler van de bezoekers door een inmiddels geroyeerd Moordrecht-lid een gebroken kaak werd geslagen, wordt door de bond gezien als een 'eenmansactie'.

Het bestuur van de club verbrak afgelopen week de 'radio-stilte' die het had ingelast na de incidenten. In een brief aan de leden laat het bestuur weten welke paden bewandeld worden om incidenten in de toekomst te voorkomen. De club heeft de hulp ingeroepen van de KNVB, praat met het veiligheidsteam van Zuidplas over de veiligheid en preventie en kijkt daarnaast ook met leden van de club zelf wat er gedaan kan worden om een zo goed en veilig mogelijk sportklimaat te krijgen. "Heel veel leden zijn, begrijpelijk, heel ongerust", zegt voorzitter Ton Redegeld. "Het is ook niet iets wat we als bestuur alleen kunnen. Bij elke maatregel die je neemt moet je jezelf ook meteen afvragen of die daadwerkelijk gaat helpen." Zo wordt ook gekeken naar cameratoezicht op het park. "We onderzoeken het", aldus Redegeld.

Meer berichten