Logo hartvanzuidplas.nl

Moordrecht krijgt eerste punten cadeau

  •   129 keer gelezen   Sport

VOETBAL
Moordrecht – Moordrecht beleeft in sportief opzicht zware tijden. Zaterdag verloren de eerste elf van de blauw-witten in Gouda met 7-0 van GSV. Dat deed Moordrecht in de wetenschap dat het eerder in de week zijn eerste drie punten had gekregen.

De KNVB bepaalde dat de tussenstand van de gestaakte wedstrijd tegen Ammerstol ook de eindstand is (2-1). De bezoekers hadden geen trek om het duel, dat gestaakt werd nadat een speler een gebroken kaak was geslagen door een Moordrecht-speler (door de club geroyeerd), nog uit te spelen. Trainer Glenn Telusa heeft begrip voor het besluit van Ammerstol. "Ik kan me voorstellen dat je geen zin hebt om zo snel de wedstrijd af te maken. Het is allemaal nog erg vers."
De drie punten waren dan ook geen reden voor Moordrecht om een vreugdedansje te doen. "Het hele gebeuren zorgt nog steeds voor een wrang gevoel. In die omstandigheden kun je onmogelijk blij zijn met drie punten."

Telusa moet elke week het nodige improvisatietalent benutten om aan voldoende spelers te komen. "Er zijn nog wat spelers geblesseerd en Daniel Latuheru is nog in Canada." Mitch Binken verdedigde tegen GSV het doel, maar hij kon de Goudse doelpuntenregen niet voorkomen.

Intussen staat Moordrecht al driehonderd minuten droog. "Verklaarbaar", volgens Telusa. "Ik ben twee aanvallers kwijt. Van één is bekend dat hij is geroyeerd, de ander, Diego Sohailet is geblesseerd."

Hij heeft goede hoop op betere resultaten de komende weken. "Dan treffen we teams waartegen we meer kans maken." Zaterdag is Moordrecht vrij, zaterdag 23 november gaan de blauw-witten op bezoek bij Cabauw, die week erop is het tijd voor de Hollandsche IJssel-derby tegen Gouderak.

Meer berichten