Logo hartvanzuidplas.nl
Als leden of ouders van leden weigeren vrijwilligerswerk te doen riskeren ze op non-actief te worden gezet. (foto Pixabay/Tania Dimas)
Als leden of ouders van leden weigeren vrijwilligerswerk te doen riskeren ze op non-actief te worden gezet. (foto Pixabay/Tania Dimas)

'Stevig' signaal van Moordrecht richting leden

  •   503 keer gelezen   Sport

VOETBAL
Moordrecht – Om leden te bewegen vrijwilligerswerk te doen, gaat voetbalvereniging Moordrecht als één van de eerste clubs, spelers die zich niet voor de club inzetten, op non-actief zetten. De club is het zat dat leden en hun ouders hun aandeel van het vrijwilligerswerk weigeren. "Dit is best een stevig signaal."

Door Erik van Leeuwen

Vorige week kopte een regionaal dagblad dat Moordrecht leden zou gaan royeren. "Ik weet dat die koppen het goed doen, maar dat we leden gaan royeren, klopt niet", reageert voorzitter Ton Redegeld. "Dat is een kort-door-de-bochtversie. Er zit een veel genuanceerder verhaal achter."

Het klopt wel dat Moordrecht leden en ouders van leden die zich niet aan hun vrijwilligersplicht houden, gaat aansporen om hun uren te draaien. Sinds een paar jaar betaalt ieder lid een vrijwilligersbijdrage van tachtig euro. Dat bedrag wordt teruggestort op de rekening als het lid zestien uur per jaar vrijwilligerstaken heeft verricht.

Uiterste geval
"We hebben die vrijwilligersbijdrage niet ingevoerd om geld te verdienen", benadrukt Redegeld. "Net als bij veel andere clubs hebben wij steeds grotere problemen om al het vrijwilligerswerk uitgevoerd te krijgen. Veel leden maken hun uren, maar we zien ook een groep die er maling aan heeft. Als bestuur hebben we besloten er wat steviger in te gaan zitten. Voor het eind van deze maand moeten leden en ouders aangeven welke uren ze willen maken. Het is gewoon niet acceptabel tegenover leden die wel vrijwilligerswerk doen. In het uiterste geval kunnen we beslissen om een speler op non-actief te stellen. Dat doen we natuurlijk liever niet. We hopen dat alle leden het signaal oppikken."

Meer berichten

Wat vindt u?

Ben jij al lid van ons burgerpanel TipZuidplas?Reageren!