Logo hartvanzuidplas.nl
Ricardo Hofman gaat na een jaar alweer weg bij ZVH.
Ricardo Hofman gaat na een jaar alweer weg bij ZVH.

ZVH raakt Ricardo Hofman kwijt aan Dynamo Apeldoorn

  •   120 keer gelezen   Sport

VOLLEYBAL
Zevenhuizen – Ricardo Hofman vervolgt zijn carrière volgend seizoen in de top van de eredivisie. De passer/loper, die in de zomer naar RECO ZVH kwam, is ingegaan op een aanbod van kampioenskandidaat Draisma Dynamo uit Apeldoorn.

De topploeg had al geruime tijd belangstelling voor Hofman, die na het seizoen 2018/2019 van Inter Rijswijk uit de topdivisie overstapte naar Zevenhuizen. In Swanla maakte de 21-jarige passer/loper dit seizoen een uitstekende indruk.

De 1.99 meter lange Hofman plaatste zich in het onvoltooide seizoen met de Zevenhuizenaren voor de kampioenspoule. Hij maakte zijn debuut in de eredivisie bij Inter Rijswijk. De student Aardwetenschappen maakte eerder deel uit van het Beach Team Nederland.

Sportief plafond
Hofman hoopt bij Dynamo zijn sportieve plafond verder te verhogen, zegt hij op de website van zijn nieuwe club. “Ik had niet verwacht na slechts één seizoen bij ZVH al zo snel een stap hogerop te maken."

"Ik wil er voor mezelf uithalen wat er inzit. Ik ben ervan overtuigd dat dit bij Dynamo kan. Twee seizoenen geleden trainde ik al één keer in de week mee met de selectie. Een aantal jongens ken ik dus al wel een beetje. Ik heb er zin in om samen met hen iets moois neer te zetten. Ik ben me ervan bewust dat ik hard aan de bak zal moeten. Het werkt voor mij als een extra trigger om er een echte concurrentiestrijd van te maken met de andere passers/lopers.”

Wim Jonker, bestuurslid technische zaken van Dynamo, verwacht veel van Hofman, die komend jaar ook zijn studie in Amsterdam hoopt af te ronden. 

“Ricardo is een talentvolle passer/loper. Met zijn komst hebben we bovendien snel kunnen inspelen op het vertrek van twee spelers.”

ZVH gaat snel op zoek naar een vervanger van Hofman. Eerder al zei trainer/coach Kristian van der Wel dat hij rekening hield met een vertrek van één en maximaal twee spelers.

Meer berichten