VCN vergezelt ZVH in eredivisie
Logo hartvanzuidplas.nl
ZVH kan zich opmaken voor twee streekderby’s.
ZVH kan zich opmaken voor twee streekderby’s.

VCN vergezelt ZVH in eredivisie

  •   keer gelezen   Sport

VOLLEYBAL
Zuidplas – Reco ZVH krijgt in het nieuwe seizoen op het hoogste niveau definitief gezelschap van VCN. Beide clubs hebben afgelopen week van de NeVoBo een eredivisielicentie gekregen.

VCN, dat met de dames en de heren eredivisionist wordt, moest de afgelopen weken nog veel werk verzetten om aan de eisen te voldoen. Afgelopen maandag gaven de leden groen licht voor het avontuur op het hoogste niveau. “De club heeft een enquête gehouden onder de leden en ruim negentig procent stond positief tegenover eredivisie spelen, mits de club niet in financiële problemen zou komen”, reageert VCN-trainer Ferry van Hal. “Er is heel hard gewerkt om nieuwe sponsors binnen te halen. De begroting laat zelfs een kleine plus zien.” Dat geld gaat niet op aan het spelersbudget. “Iedereen blijft bij ons contributie betalen.” 

VCN gaat met hetzelfde team, dat afgelopen seizoen veruit de beste was in de topdivisie, de eredivisie in. “We hebben een goed team, anders zouden we niet zo’n jaar hebben kunnen draaien. Hoe zich dat verhoudt tot de andere teams in de eredivisie laat zich lastig vergelijken.” Van Hal had graag zijn zoon Cain aan de selectie toegevoegd. “Hij is een goede speler. Ik begrijp echter heel goed dat hij bij ZVH blijft. Hij heeft een mooie groei doorgemaakt.”

Meer berichten