Logo hartvanzuidplas.nl
(Foto: archief HvH)

CKV uitgeloot voor League

  •   keer gelezen   Sport

KORFBAL
Nieuwerkerk aan den IJssel – Aan het al bizarre seizoen van CKV Nieuwerkerk werd afgelopen week een nieuw hoofdstuk toegevoegd. Op het bondsbureau in Zeist was het lot Nieuwerkerk niet gunstig gezind: geen Korfbal League.

Met de loting maakte de KNKV een knieval voor Nieuwerkerk en Oost-Arnhem; de teams die als tweede eindigden in de reguliere competitie, zich daarmee plaatsten voor de play-offs, maar geen plaats in de Korfbal League kregen toegewezen. De bond, die Dalto en KCC wel liet promoveren, erkende na weken van Nieuwerkerks en Arnhems gelobby haar fout.

Om het aantal teams op even (twaalf) te brengen, besloot het nog een plek in de League beschikbaar te stellen. Voorzitter Alfred Huijser en Ronald Verbeek, voorzitter van de technische commissie, reisden voor de loting in het diepste geheim af naar Zeist. 

Met klamme handjes zaten zij daar met vertegenwoordigers van de bond en Oost-Arnhem in een vergaderruimte. “Toen de trekking begon, had ik een hartslag van tweehonderd en Ronald ook”, blikte Huijzer terug.

 “Het was een vreselijk moment dat niet onze naam werd getrokken. De voorzitter van Oost-Arnhem reageerde overigens erg ingetogen. Wij hadden waarschijnlijk op de tafels staan springen.”

Het bestuur had de loting stilgehouden voor de selectie. “Anders ontstaat er toch weer hoop en is de teleurstelling wéér groot. Vandaar dat we aan het begin van de training meteen het slechte nieuws hebben verteld. Uiteraard was er ook nu teleurstelling, maar ook weer strijdlust. Iedereen is tot op het bot gemotiveerd om dit volgend jaar recht te zetten. Dat vind ik mooi aan deze selectie.”

Meer berichten