Logo hartvanzuidplas.nl
De ‘crew’ aan het werk tijdens de eerste competitiewedstrijd tegen Velocitas. (foto en tekst: Erik van Leeuwen)
De ‘crew’ aan het werk tijdens de eerste competitiewedstrijd tegen Velocitas. (foto en tekst: Erik van Leeuwen)

CKV Nieuwerkerk live is ‘verrekte handig’

  •   keer gelezen   Sport

KORFBAL
Nieuwerkerk aan den IJssel – Thuisblijvers hoeven niet langer verstoken te blijven van live-beelden van de hoofdmacht van CKV Nieuwerkerk. Met ingang van dit seizoen zijn thuiswedstrijden via een livestream te volgen. “Het is een meerwaarde, zeker in deze tijd”, zegt voorzitter Alfred Huijser.

Piepjong zijn ze, de crewleden van de livestream-ploeg van Nieuwerkerk. “We hebben een heel groepje van die gasten,” zegt Huijser. “Ze vinden het geweldig. Wij vinden het weer geweldig dat ze het willen doen.”
Nieuwerkerk experimenteerde een paar jaar geleden in navolging van andere clubs voor het eerst met een livestream. Er werden daarvoor wel wedstrijden gefilmd, maar dat was met een ander doe: het analyseren van het spel op basis van tactiek door trainers. “Toen we wedstrijden live zijn gaan uitzenden via ons eigen Youtube-kanaal is het meer gaan leven. Vorig seizoen hebben we in de zaal alle thuiswedstrijd live gestreamd”, vertelt Huijser. “Toen ontstond de wens om dat op het veld te doen. Het probleem was dat we geen aansluiting hadden.”
Nieuwerkerk moest daarvoor de grond in en kabels doortrekken. “Ter hoogte van de bestuurskamer hebben we een klik gemaakt met een centraal punt bij het eerste veld. Het is nu inpluggen en uitzenden.”
De werkzaamheden werden verricht toen trainingen en competitie stillagen. “We hadden genoeg vrijwilligershandjes. Normaal slokken de reguliere activiteiten onze aandacht op, nu had iedereen tijdens corona de tijd.” De extra investering is het volgens Huijser meer dan waard. “Ik hoor van veel oud-leden dat ze kijken.” De kijkcijfers zijn opvallend hoog. De thuiswedstrijden in de zaal worden gemiddeld zeshonderd keer bekeken: live en de dagen erna. “Tweehonderd kijkers live hebben we al gauw. Op het veld is dat nog iets minder, maar we verwachten ook daar een forse groei.”
Voor Nieuwerkerk is het clubpromotie, maar het zorgt volgens Huijser ook voor meer betrokkenheid. “Er zijn altijd mensen die om wat voor reden dan ook niet naar de wedstrijd kunnen komen. Op deze manier zijn ze er toch bij.” In coronatijd is het een uitkomst. “Verrekte handig, zeker nu. Als club wil je niet te veel bezoekers op je complex. Je kunt mensen nu ook een alternatief bieden. Een deel van de ouderen mijdt de drukte. Op deze manier hoeven ze de deur niet uit en kunnen ze het eerste toch zien.”
Vorige week was ook de thuiswedstrijd van het tweede via livestream te volgen. Huijser verwacht niet dat thuis alle teams straks live in beeld kunnen worden gebracht. “Eén wedstrijd vergt veel mankracht. Bovendien: wat is het nut om Nieuwerkerk 8 uit te zenden?”

Meer berichten