Logo hartvanzuidplas.nl
<p>Koen Collee aan het begin van het seizoen.</p>

Koen Collee aan het begin van het seizoen.

(Foto: Erik van Leeuwen)

Weer van elke minuut korfballer-zijn genieten, al geldt dat niet voor iedereen

  •   keer gelezen   Sport

KORFBAL
Zuidplas – CKV Nieuwerkerk-spelers Dani Hoogendoorn en Koen Collee voelden zich, nu zij weer drie keer in de week trainen, weer korfballers, maar dat kan niet gezegd worden van Eva Haasbroek, de IJsselvogelspeler die sinds een paar weken 27 jaar is. “Pure pech.”

Erik van Leeuwen

Bij Nieuwerkerk had trainer Leon Simons zijn spelers zaterdag vanwege Pasen vrij gegeven. “’We hebben afgelopen week dus maar twee keer getraind”, merkt, met lichte teleurstelling in zijn stem, Dani Hoogendoorn op. Hij geniet van elke minuut van de training. “Zeker nu we weer zonder beperkingen mogen trainen. Heerlijk.”

Datzelfde gevoel heeft ploeggenoot Koen Collee. “De focus ligt momenteel op het spelen van onderlinge wedstrijdjes. We doen dat elke training. In vaste combinaties en na een serie wedstrijden worden de teams weer omgegooid.”

Buiten de boot
Ook bij IJsselvogels wordt weer volop getraind en partijtjes gespeeld. Dat gaat echter aan Eva Haasbroek voorbij. Toen de versoepelingen van kracht werden en de leeftijdsgrens werd verruimd tot en met 26 jaar, vierde ze een paar dagen later haar 27ste verjaardag. Ze valt daardoor buiten de boot. “Ik en nog een selectie-speler.”

Haasbroek en haar ploeggenoot zijn daardoor aangewezen op een eigen programma. “Dat is leuk voor één of twee keer, maar dan begint dat te vervelen”, zegt ze. “In lagere teams zitten meer lotgenoten, maar dat is niet mijn team.” Daarom is Haasbroek voorlopig even afgehaakt. “De club houdt zich aan de regels. Terecht uiteraard. IJsselvogels wil geen boete riskeren en ikzelf ook niet. Die regels zijn er niet voor niets. Jammer is het wel.”

Ze haalt haar korfbalplezier nu alleen uit het trainen van een jeugdteam. Dat mag wel. “Ik train samen met Lieke Verstoep, die ook in het eerste zit, een team.” Zaterdag verstopten ze om en rond het veld paaseitjes. “Niet origineel, wel leuk.”

Dat Haasbroek straks een trainingsachterstand moet inhalen, deert haar niet. “Ik verwacht niet dat we nog competitie spelen. Gezien de ontwikkelingen geloof ik daar niet meer in.”

Eerlijker
Dani Hoogendoorn twijfelt ook. “Ik ben geen viroloog, maar de tijd dringt. De bond heeft een routekaart gemaakt en daarin staat precies wanneer wat nog kan en wat niet.” Collee: “Ik geloof dat 1 mei een deadline is voor het volledig afwerken van de competitie. Die dag moeten alle teams en spelers zonder belemmering kunnen trainen. Dan kunnen we 22 mei beginnen.”

De Nieuwerkerkse puntspeler hoopt vanwege de sportieve belangen van zijn club dat het nog komt tot iets wat op een competitie lijkt. “We zijn als club al genoeg gestraft door corona. Geen promotie vorig seizoen op het veld, in de zaal niet. We staan nu met twaalf punten uit zes wedstrijden bovenaan. De bond heeft aan het begin van het seizoen aangegeven dat een halve competitie ook meetelt. Dus we moeten er nog één. Tegen KVS, dat evenveel punten heeft. Ik hoop dat we nog een volledige competitie kunnen spelen. Dat zou eerlijker zijn, ook ten opzichte van de clubs die tegen degradatie strijden. Met een halve competitie verander je de spelregels.”

Meer berichten