Logo hartvanzuidplas.nl
Foto: archief

Open toernooien tennisclubs Zuidplas in het gedrang

  •   keer gelezen   Sport

TENNIS
Zuidplas – Het aanhoudende coronavirus en de daaraan gekoppelde maatregelen houden ook de tennisclubs in de greep. Er kan weliswaar zonder belemmering worden gespeeld, maar niet in competitieverband.

De clubs zijn voor hun inkomsten voor een belangrijk deel afhankelijk van de voorjaarscompetitie. Afgelopen week kregen de competitieleiders van TV Zevenhuizen, TV Moordrecht, TC Nieuwerkerk, TC Zevensprong en Love’70 uit Moerkapelle een bericht van de KNLTB in de mailbox dat de competitie opnieuw is uitgesteld. “Naar begin juni en ingekort”, vat TCN-voorzitter Hans Schrijver de mededeling van de bond samen. “Helemaal onverwacht komt het niet. Het is al de tweede keer dat de voorjaarscompetitie wordt verzet. Eerst van april naar mei en nu van mei naar juni.”

“We kunnen er niet zoveel mee”, reageert Charlotte Vellinga van Love’70. “We kunnen stilzitten, afwachten en hopen dat het met de besmettings- en ziekenhuisbezettingscijfers de goede kant op gaat.”

Zeker is wel dat de clubs hard worden geraakt, qua spelplezier en op het gebied van financiën. Schrijver: “De voorjaarscompetitie is een hoogtepunt in het jaar.”

Doordat de data verschoven zijn, heeft dat ook gevolgen voor het open toernooi. Het open toernooi van Nieuwerkerk is één van de meest gerenommeerde van de regio. “Normaal houden we die direct na afloop van de voorjaarscompetitie, eind juni. Dat gaat nu dus niet. Als het al kan worden die dagen gereserveerd voor de competitie. We zijn in contact met de bond over een andere week in de agenda.”

Love’70 heeft het open toernooi voor dit jaar al geannuleerd. “Tot onze spijt uiteraard”, reageert Vellinga. Zij heeft de hoop dat er nog iets kan deze zomer niet opgegeven. “We zijn van plan ons jubileum op zaterdag 10 juli te organiseren. We bestonden vorig jaar vijftig jaar. Dus dit wordt ons 50+1-jubileum. De plannen waren vorig jaar al klaar. Als het kan en er is duidelijkheid over, hebben we een week of drie nodig. Wie weet.”

‘We zijn bevoorrecht dat we als tennisclubs nog zo veel kunnen’

TC Nieuwerkerk speelt met de heren in de eredivisie. Ook die competitie zit in de knel. Schrijver: “De clubs praten over een alternatief. Mogelijk spelen we vier speelronden voor de zomer en drie, vier speelronden en de play-offs, erna.”

De clubs zitten niet in zak en as. Vellinga: “We zijn bevoorrecht dat we met tennis nog zo veel kunnen. Sinds een paar weken kunnen we naast singelen ook dubbelen.” Schrijver: “De banen zijn vrijwel altijd bezet.”

Meer berichten