Logo hartvanzuidplas.nl
<p>Gianno Beij (midden) is bezig aan zijn laatste weken in Zevenhuizense dienst.</p>

Gianno Beij (midden) is bezig aan zijn laatste weken in Zevenhuizense dienst.

(Foto: Erik van Leeuwen)

ZVH zuinig met hypermodern scorebord

  •   keer gelezen   Sport

VOLLEYBAL
Zevenhuizen – Het hypermoderne scorebord, dat sinds afgelopen week hangt aan de muur in Swanla, krijgt van de spelers van Reco ZVH alle tijd om op stoom te komen. Na ruim een uurtje kon de stroom na de eerste sessie er weer af: tegen VoCaSa uit Nijmegen was de thuisploeg in drie setjes klaar: 3-0.

Erik van Leeuwen

Met geen kip op de tribune - publiek kijkt vanaf de bank via de af en toe haperende livestream - probeert Nico Perdijk er elke week een feestje van te maken. De teammanager van heren 1 sprak zaterdag in zijn rol als speaker voor het eerst over de Swanla-arena. Dat deed hij niet zomaar.

Sinds afgelopen week is zaal 1 van het sport- en culturele hart van Zevenhuizen een volledig elektronisch scorebord rijker. Hypermodern en ongetwijfeld peperduur, maar het bord past bij de torenhoge ambities van ZVH.

De lange tijd verbannen supporters kijken sowieso hun ogen uit als ze hun helden weer in levenden lijve mogen zien spelen. Naast het elektronisch scorebord, waarop spelers via hun fraaiste foto worden voorgesteld, heeft ZVH de hal opgetuigd met sponsorwanden. In die arena-achtige omgeving waanden de spelers zich zaterdag superieur aan het Nijmeegse VoCaSa. 

De eerste set werd via een regelmatige score binnengehaald (25-21) en dat gold ook voor set drie. In de tweede set boden de bezoekers meer tegenstand, maar ZVH leek zich er niet druk om te maken; ze maakten zaterdag de indruk onverslaanbaar te zijn. Dat resulteerde in het wegwerken van twee setpoints in die tweede set (28-26), die daardoor volgens het scorebord een kleine 24 minuten duurde. 

“Ik kan me voorstellen dat het lijkt alsof het niet fout kan gaan, maar zo voelt het voor ons als staf niet”, zei coach Kristian van der Wel. “We maakten ook onze foutjes, maar ons basisniveau was alles bij elkaar wel goed genoeg. Vooral blokkerend en verdedigend was het prima”, aldus de oefenmeester, die sinds de start van de competitie met zijn team een gestage groei doormaakt. “We worden steeds ietsje beter en daardoor neemt het vertrouwen ook toe.”

Van der Wel kon tegen VoCaSa Julian Perdijk zijn thuisdebuut laten maken. “Een allrounder die keihard traint.” Een allrounder is ook Jeroen van Yperen, die afgelopen week door ZVH werd gepresenteerd als nieuwe aanwinst voor komend seizoen.

Vertrek
Er gaan deze zomer ook spelers weg. Zo is Gianno Beij bezig aan zijn laatste weken in Swanla. De 29-jarige diagonaalaanvaller verhuist voor minimaal drie jaar naar Zweden waar zijn vriendin studeert. “In Uppsala, vlakbij Stockholm.” Volleyballen gaat hij er ook. “Toevallig hebben ze een club in de Eliteserien, de Zweedse eredivisie. Ik heb al een paar keer meegetraind.”

Beij startte begin dit jaar een onderneming met een eigen koffielijn onder de naam Local Bean Brothers. Dat is ook in de volleybalwereld doorgedrongen. “In de uitwedstrijd noemden die jongens van VoCaSa mij al barista. Dat ben ik niet - ik brand koffiebonen tot koffie - maar ik vond het wel grappig.” 

Zijn onderneming en zijn vriendin in Zweden maakten hem minder scherp bij ZVH, en dus moet hij het doen met spaarzame speelminuten. “Vincent van der Kraats heeft zijn kans gepakt. Dat is mijn pech, dat hij ook diagonaal is.”

Meer berichten