Logo hartvanzuidplas.nl
<p>Charlotte Vellenga en Alex Rijpsma. (tekst en foto: Erik van Leeuwen)</p>

Charlotte Vellenga en Alex Rijpsma. (tekst en foto: Erik van Leeuwen)

Love’70 zet in op intiem jubileumfeestje

  •   keer gelezen   Sport

TENNIS
Moerkapelle – Met de lonkende aanstaande versoepelingen durft Love’70 het aan om een jaar na dato alsnog het vijftigjarig bestaan van de club te vieren. Op zaterdag 10 juli vindt de viering in ‘intieme’ setting plaats. “Afgeslankt en passend”, aldus de Moerkapelse vereniging.

Het heeft iets tegenstrijdigs, constateren Charlotte Vellenga (pr-zaken) en bestuurslid Alex Rijpsma (secretaris) op het zonovergoten terras deze zondag. Terwijl op drie van de vijf banen wordt gespeeld, realiseren de twee trekkers van de vereniging zich dat corona een boost gegeven heeft aan het ledental van Love’70. “We zijn van 90 naar 141 leden gegaan”, zegt Rijpsma. “Bij alle tennisclubs is gepiekt”, legt Vellenga uit. “We spelen buiten en in kleine aantallen. Dat was in coronatijd een voordeel. Waar er enorme beperkingen waren voor andere sporten, werden wij door de maatregelen redelijk ongemoeid gelaten.”

Uiteraard lagen ook de activiteiten stil bij Love’70 en was de kantine potdicht. De club is nu weer bezig om alles rustig op te starten. “Kijk, de schuifpui staat weer op een kier”, wijst Vellenga naar de kantine. “Binnenkort zullen we weer aan de slag moeten met het barrooster.”

Want nu een open samenleving lonkt, durft Love’70 ook weer ‘voorzichtig’, zoals Vellenga het verwoordt, aan activiteiten te denken. Zo doet de club mee met de landelijke campagne van de KNLTB voor de Zomer Challenge, waarbij aspirant-leden tegen een gereduceerd tarief drie maanden kunnen tennissen. Er worden daarnaast door Love’70 voorbereidingen getroffen voor een intiem jubileumfeestje op zaterdag 10 juli. Met de leden wil de club alsnog het vijftigjarig bestaan vieren. “Groots vieren, met receptie, reünie en feest, dat zit er nog niet in”, weet Rijpsma. “Maar we denken dat het wel mogelijk is om met de leden samen iets leuks te doen.”

Dat leuks is een jubileumtoernooi, waarbij jeugdleden en ouders in de ochtenduren worden vermaakt en in de middag het de beurt is aan de senioren. “Noem het ons vijftig-plus-één-jubileum, het gaat ons erom dat we iets afsluiten en iets nieuws beginnen”, zegt Vellenga.

Inmiddels zijn ook de clubkampioenschappen opgestart. Deze zijn niet geconcentreerd rond één week, maar gespreid over de hele zomer. “Coronaproof, waarbij wij vorig jaar positieve ervaring hebben opgedaan”, vertelt Vellenga. “Leden zijn zelf verantwoordelijk voor het speelschema.” En als de finales in de zomer gespeeld zijn, kunnen alle competitiespelers aan de bak, want in september start de steeds uitgestelde voorjaarscompetitie.

In die drukke agenda is geen plaats voor het open toernooi. Vellenga: “Normaal houden we dat meteen na de voorjaarscompetitie. Hopelijk kunnen we ‘m volgend jaar eindelijk weer houden.”

Smashcourt
De club beschikt dan over één smashcourtbaan. Eind van dit jaar, begin volgend jaar wordt één van de vijf hardcourtbanen vervangen. De ledenvergadering heeft inmiddels ingestemd met het plan. “Smashcourt is een wat zachtere ondergrond. Voordeel is dat er iets meer demping is”, legt Rijpsma uit. “Met hardcourt kun je bijna altijd spelen. Het type smashcourt waar wij naar kijken benadert dezelfde levensduur en is hooguit als ondergrond iets verzadigder als het heel hard regent.”

“We stonden voor de keuze bij baan vijf. Of voor tienduizend euro investeren in onderhoud of het dubbele uitgeven en kiezen voor een nieuwe ondergrond. We hebben wat spaarcentjes, waardoor we zo’n keuze ook kunnen maken. Het telt natuurlijk ook mee dat we meer leden hebben. Dat geeft extra financiële armslag.” 

De club studeert nog op welke type. “TC Nieuwerkerk is zo vriendelijk om wat leden te laten proefspelen, want Nieuwerkerk heeft daar smashcourt. Na die proef maken we een definitieve keuze.” Het betekent niet dat Love’70 al meteen al haar banen gaat vervangen. Rijpsma: “We gaan eerst rustig kijken of de baan bevalt. Bovendien is één baan al een forse investering voor een club als de onze, laat staan vijf.”

Meer berichten